Ga naar hoofdinhoud

400.000 euro voor Coleo-zoon in EDS-veiling

Update
Krapalis (v. Coleo) - Foto: Excellent Dressage Sales
In Hooge Mierde stond vanavond de Excellent Dressage Sales op de rol. Een flink aantal dressuurpaarden van verschillende leeftijden kwam onder de hamer, evenals een aantal veulens. Kaprãlis, een negenjarige hengst (Coleo x de Letse warmbloed Gudvils) die tot Grand Prix-niveau is opgeleid, was de veilingtopper. De bruine ging voor 400.000 euro van de hand. 

Ook voor de merrie Disney (v. Painted Black) werd flink betaald; de donkere schoonheid werd afgeslagen op 110.000 euro. Disney is geklasseerd in de Lichte Tour. Een andere topper was de merrie Jirina (v. Apache). Zij verruilde voor 90.000 euro van eigenaar. De aansprekende hengst Hoogadel (v. Hofrat) ging voor 85.000 euro weg. Voor de ruin Fiskus (v. First Selection) werd 75.000 euro neergeteld en datzelfde bedrag was er voor de volle broer van Blue Hors Don Olymbrio: Happy L.

28.000 euro voor Revolution-veulen

Het duurste veulen van de avond was met 28.000 euro Noblewood Tarpania. Een zoon van Helgstrands Revolution uit de WK-merrie Hollywood Tarpania.  Met 21.000 euro werd ook Nostradamus (Painted Black x Chippendale) goed betaald. Het eerste Secret-veulen van 2018 is in Nederland nu ook geveild: 6.5000 euro was er voor Nairobi (Secret x Apache).

Klik hier voor de prijzen (deel 1)

Klik hier voor de prijzen (deel 2)

Kaprãlis

Disney

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!