Ga naar hoofdinhoud

50.000 euro voor veilingtopper Horse Auction België

Afgelopen zaterdag vond de zesde editie van de Horse Auction plaats in het Sentower Park in Oudsbergen. Het hoogste bedrag werd betaald voor de schimmel Governor (v. Ghost Z), die voor 50.000 euro in Belgische handen bleef. De organisatie van deze veiling was in handen van Michel Spaas, Cristophe Gijbels, Kevin Gielen en Lore Penders. De avond stond in het teken van een top selectie van jonge paarden en een geweldige sfeer.

32 paarden en 8 embryo’s kwamen onder de hamer. De totale opbrengst van de veiling was 637.000 euro en de gemiddelde prijs was 19.906 euro.

34.000 euro

Naast Governor gingen er nog een aantal paarden voor hoge bedragen van de hand. De merrie Cas de Fleur D Z (v. Canturano I) bleef ook in België en wisselde van eigenaar voor 34.000 euro.

Buitenland

Elk jaar stijgt het aantal geselecteerde jonge paarden dat naar het buitenland wordt verkocht, omdat de internationale klantenkring groeit. Artic JT Z (Aktion Pur) werd voor 30.000 euro verkocht naar Duitsland. Drie paarden werden verkocht naar Noorwegen. Andere paarden gingen naar Polen, Zweden, Italië en Colombia.

Bron: Horses.nl/Horse Auction Belgium

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook