Ga naar hoofdinhoud

60.000 euro voor Big Star-nakomeling in online veiling Schockemöhle

De eerste online veiling van dekstation Paul Schockemöhle is ten einde en kende direct een succesvol verloop. De 25 aangeboden veulens brachten gemiddeld 18.270 euro op, waarvan Balina Blue (v. Big Star) met 60.000 euro het meeste geld in het laatje bracht. 

De online veiling was in eerste instantie bedoeld als bijzondere service voor de fokkers, die klant zijn bij het dekstation. Een formule met wereldwijde belangstelling, zo bleek. Investeerders uit Saudi Arabië tastten voor de Big Star-dochter diep in de buidel. Met als moeders vader Chacco Blue en grootmoeder Cajandra Z, die het leven schonk aan vererver Conthargos, haalden de nieuwe eigenaren een genetisch interessant gefokt veulen naar hun stallen.

Met name de springveulens gingen voor veel geld van de hand. Zo ook Chaccolo (Chacco Blue x Glock’s London), die voor 36.000 euro in Duitsland blijft.

51.000 euro voor Vitalis-zoon

Bij de dressuurveulens werd het meeste geld neergelegd voor Vuitton, een zoon van Vitalis uit een De Niro-moeder. Bij hem viel de hamer op 51.000 euro. Ook dit hengstveulen blijft in Duitsland.

Bekijk hier de video van veiling-topper Balina Blue:

Bekijk hier de video van het duurste dressuurveulen, Vuitton:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/St-Georg

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook