Ga naar hoofdinhoud

Duyselshof met veiling duurzaam voor toekomst

Exclusief
Leopold van Asten met VDL Groep Zidane N.O.P. (v. Heartbreaker) op Indoor Brabant met Wim van der Leegte Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Duyselshof, de stoeterij van eigenaar Wim van der Leegte en topruiter Leopold van Asten, gaat iets nieuws ondernemen: een online veiling van kant-en-klare wedstrijdpaarden. De stoeterij met topmerries als Think Twice (v. Corrado I) en Spiga (v. Carthago) produceert meer springpaarden dan Leopold van Asten en zijn collega's kunnen rijden. De onlineveiling, die Duyselshof zelf organiseert, is ook een nieuwe stap in de verdere professionalisering van het Hoogeloonse bedrijf. 

De 23 via een online-biedsysteem te koop aangeboden paarden zijn allemaal zeer goed gefokt en opgefokt, zeer goed opgeleid en ze hebben de nodige ervaring. De mensen van Duyselshof kunnen geinteresseerden precies vertellen wat voor vlees ze in de kuip hebben. Bij de filmpjes op internet vertelt Leopold van Asten dan ook over de ins- en outs van de paarden.

Honderd procent

“Er zitten een paar paarden bij die straks misschien 1.60 zullen springen”, zegt Van der Leegte. “Maar de springwereld bestaat niet alleen uit paarden die 1.60 springen. Verreweg de meeste paarden lopen hun rondjes in het  1.30 en 1.40. Daar beleven veel ruiters plezier aan. De 23 die we nu verkopen, daar kunnen we voor de volle honderd procent achter staan.”

Veiling

Vanaf 17 november komen 23 springpaarden van Stoeterij Duyselshof online te koop. De meeste paarden hebben ruime concourservaring, enkelen zijn nog jong. Het jongste paard is een 3.5-jarige dochter van Nederlands kampioene VDL Groep Think Twice en Grand Prix-winnaar Mr. Blue. De paarden kunnen op afspraak worden uitgeprobeerd. De onlineveiling eindigt op 28 november om 20.00 uur.

Bekijk hier de gehele veilingcollectie.
Bekijk hier de video’s van de te veilen paarden. 

Het volledige interview met Wim van der Leegte, waarin hij vertelt over de toekomstplannen van stoeterij Duyselshof, is  deze week te lezen in Paardenkrant-Horses.nl of online.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Duyselshof met veiling duurzaam voor toekomst

  • Marcel Dufour

    Als je echt vernieuwend wilt zijn dan moet je er een veiling op basis van leasing van maken. Dan verhoog je niet alleen de kans op verkoop maar helpt ook de springsport in de breedte.
    Er zijn genoeg ruiters die wel het talent hebben maar geen €50.000 of meer.
    Konden ze daarentegen leasen dan zouden ze dat wel kunnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook