Ga naar hoofdinhoud

Embryo uit halfzus Glock’s London duurste op Z Online Auction

Gerco Schröder en Glock’s London Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De tweede Z Online Auction van dit jaar, die in het teken stond van embryo’s en drachtige merries, kwam gisteren ten einde. Een rits embryo’s uit de directe familie van topspringpaarden kwamen onder de hamer. Het embryo uit de halfzus van Glock’s London (embryo Baloubet du Rouet) werd voor de hoogste prijs afgeslagen. Het werd voor 28.500 euro naar Frankrijk verkocht.

De moeder van het duurste embryo is Quasibelle du Seigneur (v. Rubens du Ri d’Asse). Ze bracht onder andere het 1,55m-paard Oak Grove’s Heartfelt (v. Heartbreaker) die onder Rolf Göran Bengtsson ging en twee AES-gekeurde hengsten Calgary du Seigneur en Vivald’ick.

Cas de Liberté Z

Voor 26.500 euro werd het embryo van Cicero Z uit de moeder van Cas de Liberté Z naar Zwitserland verkocht. Onder Niels Bruynseels liep Cas de Liberté naar de zesde plaats in de Grand Prix van Genève dit weekend.

Hello M’Lady

Vijf honderd euro minder bracht het embryo van Kannan uit de volle zus van Scott Brash’ toppaard Hello M’Lady op en blijft in België. En het embryo uit de moeder van Vagabond de la Pomme (embryo Cicero Z) ging voor 25.500 euro naar Zweden. Vagabond de la Pomme sprong in Genève onder Penelope Leprevost naar een vijfde plaatse in een 1,60m-rubriek.

Fokmerries

Ook kwamen een aantal fokmerries onder de hamer. De kleindochter van de beroemde merrie Electra van ’t Roosakker werd voor 29.550 euro afgeslagen. Electra sprong onder Jos Lansink op Grand Prix-niveau.

En de dochter van Ayade de Septon, Eliade de Septon (v. Del Piero P&B), werd voor 25.000 euro naar Frankrijk verkocht. Ayade zelf was ook dit weekend in Genève actief, in handen van Kevin Staut werd de merrie tweede in een 1,55m-rubriek.

Klik hier voor de veilingresultaten.

Bron Z Auktion Online/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook