Ga naar hoofdinhoud

ESHA-veiling dressuurpaarden krijgt zeker een vervolg

Zondag vond in Schijndel de eerste editie van de European Sport Horse Auction voor dressuurpaarden plaats en mede-organisator Kees van den Oetelaar weet nu al zeker dat er volgend jaar een vervolg komt. De topper van de veiling was de vijfjarige zwarte hengst Flynn. De bij het BWP- en Hannover goedgekeurde Fahrenheit-zoon vertrok voor 110.000 euro naar een Belgische eigenaar.

“Ik vond het geweldig gisteren”, vertelt Van den Oetelaar. “Er werd in het begin een beetje angstig geboden en als ik aan de andere kant had gezeten had ik zeker twintig paarden gekocht, maar er zijn goede paarden naar goede eigenaren gegaan en daar ben ik heel erg blij mee.”

Vertrouwen

“Met dressuurpaarden gaat het toch iets anders dan met springpaarden, maar er zijn in deze eerste editie een aantal hele goede paarden bij goede eigenaren terecht gekomen en dat is goed voor het vertrouwen”, vervolgt Van den Oetelaar. “Mensen moeten kunnen genieten van wat ze kopen, dat is ook goed voor de volgende keer.”

Gemiddeld ruim 10.000 euro

Onder leiding van veilingmeester Koen Olaerts kwamen er ruim veertig paarden in de baan van groen tot ervaren.  Het Lichte Tour-paard Don’t Worry (v. Diamond Hit) was het verst opgeleide paard uit de collectie en hij werd verkocht voor 17.000 euro. Het gemiddelde bedrag per paard kwam uit op ruim 10.000 euro.

“De jongere paarden wisselden vooral voor de pauze voor wat lagere bedragen van eigenaar”, vertelt mede-organisator Dennis Swennen. “Maar op één na zijn alle paarden verkocht en een aantal mensen hebben dan ook voor niet te veel geld hele goede paarden gekocht.”

 

 

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “ESHA-veiling dressuurpaarden krijgt zeker een vervolg

  • L.H.Havinga

    Leuk voor de kopers.Hopelijk hebben ze er veel succes mee.Minder fraai voor de fokkers.Zij investeren en zien dat helaas niet terug in de verkoopprijzen.Het zal er toe lijden dat er op termijn steeds minder enthousiaste mensen een veulentje gaan fokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook