Ga naar hoofdinhoud

Jefferson met 172.000 euro veilingtopper VanOlstSales

Update
Foto: Jacquelien van Tartwijk

Gisteravond werd voor de tweede keer de VanOlstSales gehouden. De absolute veilingtopper was de NRPS goedgekeurde Johnson-zoon Jefferson. Hij wisselde voor 172.000 euro van eigenaar.

28 dressuurpaarden werden er geveild, allen afkomstig uit de opfok van Van Olst. “We fokken zelf op jaarbasis maar ook kopen we elk jaar van fokkers diverse veulens. Zij komen bij ons in de opfok totdat ze drie zijn en dan gaan we ze verder opleiden. Voor ons is een dergelijke veiling een goede manier om de afzet te bevorderen. Al geldt dit natuurlijk voor de fokker ook die in een eerder stadium de veulens al kan verkopen”, aldus Gertjan van Olst.

Veilingtopper was de vijfjarige Jefferson (Johnson x De Niro) die onder het zadel werd getoond en uiteindelijk op 172.000 euro werd afgeslagen. De Johnson-zoon is door een Australisch bedrijf aangekocht voor een Amerikaanse Grand Prix ruiter.

Stalamazone van Van Olst, Charlotte Fry, zag haar sponsor twee paarden voor haar aanschaffen. Het gaat om Invito (Everdale x Zucherro) die voor 72.000 euro werd aangekocht en Ilias vh Trichelhof (Everdale x Negro) die voor 58.000 euro onder de hamer ging.

Voor 62.000 euro vertrok Indigo (Diëgo x Silvano) naar Rusland. Imperial de Baian, de Everdale-nakomeling uit de volle zuster van Parcival van Adelinde Cornelissen, werd voor 30.000 euro aangekocht door Japanse investeerders.

Sjef Janssen kocht samen met Duitser Norbert van Laak voor 34.000 euro Iban (Chippendale x Don Schufro). De bij het NRPS gekeurde Chivo (Chapter Leatherdale x Upperclass) werd voor €26.000 verkocht naar Duitsland.
Liesbeth Geven moest vorige maand noodgedwongen afscheid nemen van haar Grand Prix paard Black Shadow, gisteravond kocht ze voor 21.000 euro een nieuwe aanwinst. Het gaat om Izardale (Everdale x Kennedy).

“We zijn ontzettend tevreden. Ik denk dat wij erin geslaagd zijn goede en uiteenlopende paarden te selecteren. Er was veel belangstelling en je ziet dat het een breed publiek aantrekt. Dat blijkt ook wel uit het feit dat klanten vanuit verschillende landen hier interesse tonen in de paarden. Het is dan ook mooi om te zien dat eigenlijk alle paarden op een plek terecht komen waarin ze alle kansen krijgen zich verder te ontwikkelen. Al met al denk ik dat we een succesvolle veiling hebben gehad”, vertelt Van Olst. “Volgend jaar volgt er in het paasweekend zeker een nieuwe editie”.

Bekijk hier een video van veilingtopper Jefferson:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook