Ga naar hoofdinhoud

KWPN Select Sale-collectie online te bekijken

Het KWPN heeft de collectie voor de negentiende KWPN Select Sale, die op de hengstenkeuring in Den Bosch wordt gehouden, online gezet. De collectie springpaarden, die op 31 januari onder de hamer komen is nog onder voorbehoud. De dressuurhengsten worden zaterdag 2 februari geveild.

Er staan tot nu toe 29 hengsten in de online catalogus, dertien spring- en zestien dressuurhengsten. De springcollectie wordt naar aanleiding van de verrichting in de tweede bezichtiging definitief geselecteerd.

Dressuurhengsten

Luxe PB (George Clooney x Jazz) is een halfbroer van de KWPN-goedgekeurde hengst Five Star. De moeder van Eye Catcher-zoon Lex V.O.D. (mv.Uphill) is een halfzus van de KWPN-goedgekeurde hengsten Davino V.O.D. en UB 40. De GLOCK’s Toto Jr.-zoon Lord Toto’s Fascination heeft als grootmoeder de moeder van de KWPN-goedgekeurde hengst Grand Galaxy Win, die zich topaanvoerder mag noemen van de eerste en tweede bezichtiging. Ook het internationale Inter I-paard Entertainer Win (v.Rousseau) komt uit deze moederlijn.

Uit de moederlijn van het Olympiadepaard Goliath (v.Zebulon) van Arjen Teeuwisen, die teamzilver behaalde op de Olympische Spelen van Atlanta, komt Lananco A (Governor x Ferro). De moeder van L’Homme HM gaf al meerdere dressuurpaarden waaronder het Lichte Tour-paard Astron (v.UB40) en Watteau (v.Jazz) die U25 loopt onder Lisanne Zoutendijk. De grootmoeder van L’Homme gaf de KWPN-goedgekeurde hengst en Grand Prix-paard Ravel (v.Contango) van de Amerikaanse Steffen Peters en het Grand Prix-paard Show Time (v.Contango).

Uit de moederlijn van Lagoon W (Governor x Krack C) zijn ook KWPN-goedgekeurde hengsten voortgebracht, zoals Krack C-zoon Tolando en Grandeur-zoon Landeur. Lincom’s Lord Heros CL komt uit een sportrijke stam waaruit al meerdere Grand Prix-paarden zijn voortgekomen, zoals: Chuppy Checker (v.Osmium), Chopin C.L. (v.Dayano), Worker CL (v.Rhodium) en meerdere Lichte Tour-paarden.

Springcollectie

De voorlopige collectie springhengsten bestaat uit hengsten afstammend van ‘Horse of the Year 2018’ Verdi, zilverenmedaille-winnaar WK Jonge Springpaarden Grandorado TN, de stempelhengsten Ustinov, Berlin en Kannan. Verder maken nazaten van Golddigger, Aganix du Seigneur, Connect, F-One USA en Quickly de Kreisker de collectie compleet.

De moeder van Kannan-zoon Lovekey SR heeft zelf op 1.40m-niveau gepresteerd. De veelbelovende KWPN-goedgekeurde hengst Etoulon VDL komt ook uit deze moederlijn waaruit al meerdere 1.40m-, 1.50m- en 1.60m-paarden zijn gekomen.

Quickly de Kreisker-zoon Quality Boy PB Z is een halfbroer van de het internationale Grand Prix-paard en KWPN-goedgekeurde hengst Carrera VDL, ook Tinka’s Boy die bij meerdere stamboeken is goedgekeurd voor de dekdienst komt uit deze moederlijn.

Volledige collectie

Bron: KWPN

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook