Ga naar hoofdinhoud

Primeur: Ingevroren embryo afgeslagen voor 30.000 euro

Zangersheide organiseerde de allereerste online veiling ter wereld voor ingevroren embryo’s. Dat initiatief bleek direct een succes. Een embryo van Chacco Blue uit de voormalige GP-merrie Gatoucha van ’t Roosakker leverde het meeste geld op. Deze werd afgeslagen voor 30.000 euro.

Na een spannend biedduel tussen België, Ierland en Amerika werd Paul Peeters van de Rostal de nieuwe eigenaar van het embryo van Chacco Blue. Peeters heeft ook de halfzus van dit embryo, Tinkoucha Hero Z (v. Tinka’s Boy) die met zijn dochter Leonie op 1,50 m niveau springt, in bezit.

Opnieuw Chacco Blue

Chacco Blue tekende ook voor het vaderschap van het voor het tweede geld geveilde embryo. De Amerikaanse Taylor Flury van AliBoo Farm schafte samen met MDM Equestrian Group dit embryo uit Boyante de Muze aan voor 26.000 euro.

Tobago en London

De halfbroer of -zus van de nummer één van de wereld, Scuderia 1918 Tobago Z, vertrekt voor 15.500 euro naar Duitsland. De Baloubet du Rouet uit de halfzus van de olympische hengst London werd voor 15.000 euro afgeslagen naar Zwitserland.

Gemiddeld 15.000 euro

In totaal werden tien verkocht embryo’s verkocht. De gemiddelde prijs kwam uit op bijna 15.000 euro.

Volledige collectie

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook