Ga naar hoofdinhoud

Sale of the Rising Stars voor breed koperspubliek

Glen Moray © DigiShots

De Sale of the Rising Stars, de jaarlijkse springpaardenveiling van Teus van den Brink, viert zaterdag 23 januari haar zesde editie tijdens het internationaal CSI3* springweekend van Indoor Drachten. Teus van den Brink heeft vijftien paarden geselecteerd, waarvan hij hoge verwachtingen heeft.


De geselecteerde veilingpaarden zijn voor een breed koperspubliek zeer interessant. Het aanbod bestaat van een 3,5-jarig talent tot en met een 6,5-jarige met reeds internationale ervaring. Te koop is onder meer Gezel (Zirocco Blue VDL x Indoctro), die in de top-10 finishte in de ISAH Cup 2015 voor vierjarige springpaarden. In de pedigrees zit ook veel prestatie. Zo is Froukjecara (Eurocommerce Washington x Casco) een halfzus van het Grand Prix-paard Appy Cara met Erynn Ballard (inmiddels doorverkocht aan Ramiro Quintana). Glen Moray (Cassini II x Libero H) komt bijvoorbeeld uit de volle zus van het Grand Prix-springpaard Liberty met Laura Kraut. Nauw verwant aan het toppaard Nanta (v. Caridor) is Gijanta (Ukato x Celano).

Gradetty (Crespo VDL x Silvio III) komt uit de halfzus van de beroemde Glasgow van Norman Dello Joio. Ezivona (Vigaro x Elmshorn) is gefokt uit de halfzus van de KWPN goedgekeurde 1.60m springhengst Unaniem.

De eerder geveilde paarden presteren goed in de sport. Uit de kleine veilingjaargangen bereikten al vier paarden de finale van het WK jonge springpaarden in Lanaken, waarvan Castlefield Denver (Quasimodo Z) in 2013 zilver won.

Klik hier voor de nieuwe collectie van Sale of the Rising Stars. De presentatie op 23 januari in Drachten begint rond 14.30 uur, met ‘s avonds rond 21.30 uur de daadwerkelijke veiling.

Bron Horses/Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook