SELL Veulenveiling Brabant met 70 sportveulens - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

SELL Veulenveiling Brabant met 70 sportveulens

Eén van de bewegingsgiganten is Kavira (Franklin x Sorento). Foto Wendy Scholten
SELL Veulenveiling Brabant kijkt uit naar zaterdag 5 september, de dag waarop 70 veulens op Manege Heijligers in Asten geveild worden. “We denken voor eenieder goede veulens met veel toekomstperspectief geselecteerd te hebben. Van zeer sport gerelateerde veulens, afkomstig uit mooie ‘nestjes’”, laat voorzitter Anton van Limpt weten. De presentatie van de veulens begint om 15.30 uur, met om 18.30 uur uur de veiling.

Voormalige veilingveulens komen wekelijks in het nieuws. Zo komt Filegra (v. Zhivago), die recent met de zesde plaats de beste merrie in de Pavo Cup voor vijfjarigen was, uit de veiling. Painted Black (v. Gribaldi) bijvoorbeeld nam vorige week op het EK dressuur afscheid na jarenlange topsport. Zijn zoon Zayson F won een paar weken geleden teamgoud en individueel zilver op de FEI Balkan Dressage Championships en de beloftevolle fokhengst Charmeur (v. Florencio) wint de ene na de andere Lichte Tour proef.

In de nieuwe collectie bevinden zich ook diverse parels. Kammila (v. Casago) bijvoorbeeld komt uit dezelfde moeder als Cliff Z, die recent voor meer dan een miljoen euro verkocht is aan de sponsor van Nick Skelton. Kristof (v. Eye Catcher) is een halfbroer van het WK Verden-paard Ferrero met Jennifer Sekreve. De moeder van Kung-Fu (v. Arezzo VDL), Valencia, sprong zelf Grand Prix met onder meer Peter Wylde (USA).

Er zijn verscheidene beweginsgiganten geselecteerd, afstammend van hengsten als Governor, Franklin, Everdale, Apache, Johnson, Fürst Romancier en Sir Donnerhall. Onder de springveulens zitten er nakomelingen van de ‘gouden’ springenhengsten Zirocco Blue en Verdi, maar worden ook diverse jonge(re) hengsten met zeer interessante veulens vertegenwoordigd zoals F1 USA, Genius, Gullit HBC en Carrera VDL.

Klik hier om de catalogus rechtstreeks te downloaden.

Nieuw is dat de veulenveiling voor het eerst gebruik maakt van het Dynamic Auction Information (DAI) systeem. Geïnteresseerde kijkers en potentiële kopers kunnen de veiling online volgen. DAI toont naast de door EQuifilm verzorgde livestream niet alleen het actuele bod, maar ook uit welk deel van het publiek de biedingen komen. Hierdoor wordt de veiling voor de kijker thuis een stuk overzichtelijker en transparanter.

Bron: Horses.nl / SELL Veulenveiling Brabant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook