Ga naar hoofdinhoud

Startbedrag veiling London vastgesteld op 4 miljoen euro

Het startbedrag voor de olympische zilverenmedaillewinnaar London is vastgesteld op 4 miljoen euro, zo heeft BVA-Auctions zojuist bekendgemaakt. Dit is inclusief 170 rietjes diepvriessperma. Van vrijdag 4 april 17.00 uur tot en met maandag 7 april 12.00 uur loopt de executoriale veiling van Stal Eurocommerce met daarin onder meer sportpaarden, dekhengsten, vrachtwagens en inventaris.

Het startbedrag voor New Orleans is vastgesteld op 500.000 euro en voor Vingino (inclusief ongeveer 300 rietjes diepvriessperma) ligt dit bedrag op 300.000 euro. Voor deze twee paarden en London wordt een borgsom van 250.000 euro gevraagd. Voor vier paarden is een borgsom van 50.000 euro vastgesteld. Dit zijn de paarden Seoul, Cleveland, Capetown en Berlin. Deze paarden starten allemaal op een veilingbedrag van een ton.

Enkele mede-eigenaren van Eurocommerce-paarden lieten gisteren weten in verzet te gaan tegen de online veiling. De betrokken paarden –  Namelus RZagreb en El Clarimo – staan echter wel vermeld in de lijst met te veilen paarden.

Naast de paarden wordt ook onder meer de vrachtwagens, personenauto’s, paardensportartikelen, hindernissen, kantoormeubilair, woninginrichting en landbouwmachines geveild.

De kijkdagen zijn op 3 en 4 april van 10.00 uur tot 16.00 uur in Lochem. 

Gezondheidstoestand paarden
Ger Visser junior, voormalig eigenaar van Stal Eurocommerce die bovendien hoger beroep heeft aangetekend om de veiling te voorkomen, heeft een document opgesteld waarin hij vertelt in welke gezondheidstoestand de paarden die ter veiling komen volgens hem verkeren. Volgens Visser kampt London bijvoorbeeld met gezondheidsproblemen ten gevolge van stress. Hierdoor zou hij nog twee seizoenen op niveau kunnen presteren en daarna als dekhengst kunnen worden ingezet. New Orleans zou zeer ernstig allergisch en versleten zijn en voor het winterseizoen van 2014 met pensioen gaan. Vingino zou onlangs een gat in zijn knieband hebben gehad.  Klik hier voor de gezondheidsomschrijving van alle paarden volgens G. Visser jr.
BVA-Auctions meldt over de gezondheid van de paarden het volgende: Er is navraag gedaan naar de huidige gezondheidstoestand van de paarden bij diverse direct betrokkenen bij de Stal Eurocommerce. Conclusie is dat met een goed management, een goede verzorging en een goede (veterinaire) begeleiding door de ruiter, verzorgers en een terzake kundige sportarts de paarden evenals de voorgaande jaren op (top)niveau kunnen presteren.

Uitvoer vonnis rechtbank
Met de veiling wordt uitvoering gegeven aan het vonnis van de rechtbank drie weken geleden. Curatoren en Rabobank hebben vastgesteld dat stal Eurocommerce niet rendabel valt te exploiteren en zien daarom geen andere mogelijkheid dan een executoriale veiling, mede in het belang van alle schuldeisers. De aangespannen rechtszaak ging om het terugdraaien van de overdracht van de springstal door Ger Visser aan zijn zoon. Curatoren en Rabobank meenden dat deze verkoop ‘paulianeus’ was, waardoor schuldeisers ten onrechte zijn benadeeld. De rechter stelde hen in het gelijk. Waarop de verkoop werd teruggedraaid en de geldvordering van de Rabobank is toegewezen. De activiteiten van de springstal Eurocommerce zijn sinds het vonnis op normale wijze voortgezet. Na inventarisatie zien curatoren en Rabobank geen andere mogelijkheid om het vonnis van de rechtbank ten uitvoer te brengen.

Klik hier voor de veilingpagina van de paarden.
Klik hier voor de veilingpagina van de vrachtwagens en inventaris.

Bron: Horses

Lees ook:
Mede-eigenaren in verzet tegen veiling Eurocommerce
Springstal Eurocommerce en toppaarden onder de veilinghamer

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

16 reacties op “Startbedrag veiling London vastgesteld op 4 miljoen euro

 • Bas van den Berg

  Geachte Rabobank en curatoren,

  Als paardensportliefhebber moet mij na het zien van de lijst met te veilen paarden het volgende van ’t hart.

  Ik vind het van de Rabobank , die mede door haar sponsorbeleid, te boek staat als groot ondersteuner van de paardensport en daarmee de paardensport een warm hart toedraagt , zeer respectloos om grote legendes als Monaco, Genève en Montréal ter veiling aan te bieden middels een internet veiling. Deze toppaarden hebben in het verleden alles gegeven om paardensport Nederland zo goed mogelijk op de kaart te zetten. Duizenden kilometers hebben ze gereisd, torenhoge hindernissen overwonnen, grote getalen publiek op de banken gekregen in ruil voor slechts het vertrouwen van zijn ruiter en goede verzorging van zijn groom. Als dank voor al deze bewezen diensten heeft Eurocommerce deze paarden niet verkocht maar beloond met een verdiend pensioen en goede zorg.

  Nu staan deze grootheden op het internet met een openingsbieding ter hoogte van een slachtprijs, grote schande is het!

  Het zou de Rabobank en de curatoren sieren deze grootheden te eren en te respecteren door ze hun verdiende pensioen niet af te pakken maar deze juist te garanderen!

  Bij deze roep ik dan ook de Rabobank op om deze paarden uit de veiling te halen en middels een ‘ pensioenfonds’ hun verdiende oude dag zeker te stellen.

  Hoogachtend,

  Een paardenvriend

 • Ben Verheij

  Ik sluit mij van harte aan bij bovenstaande reactie. Een van de weinige verstandige reacties in deze onverkwikkelijke zaak.

 • Dicky

  Beste paardenvriend,
  Ik denk dat de soep niet zo heet wordt gegeten aangezien het startbod (zeker samen met de veiligkosten) al boven de slachtprijs ligt. Een fan is nu in de gelegenheid deze paarden iun bezit te krijgen. Het kan anders worden als de paarden in een keer in het verzamelbod worden verkocht. (want je kunt aan het einde van de veiling alle paarden ook in 1 keer kopen. Als dan iemand deze paarden tegeliujk koopt kan het zijn dat dez toch woden “afgestoten”

 • Sanne

  Ik sluit me aan bij Bas, het is met name voor de paarden vreselijk wat hier gebeurt. Waarom wordt er hier niet om de paarden gegeven, terwijl de Rabobank zich voor doet als grote paardenvriend. Hoe het precies gegaan is bij Eurocommerce zullen wij nooit weten en dat de Rabobankzijn centen terug wil zien, begrijpen wij ook nog. Maar waarom moeten deze paarden die eindelijk van een goed pensioen mogen genieten weer de handel in…met alle gevolgen vandien. Hobby fokkers die nog net de laatste druppel sperma willen vangen, maar niet de centen hebben voor een fatsoenlijke verzorging, want het staat zo stoer dat je kan zeggen “ik heb een paard van Eurocommerce”. Zoals altijd worden de paarden hier vergeten en tellen de centen, nou Rabobank, op deze manier slaat u de plank volledig mis. Ik snap ook niet dat er nergens een fatsoenlijke manier gevonden kan worden om hier uit te komen ipv op deze idiote manier. Bespaar de paarden een lijdensweg en hou op met deze onzin. Rabobank heeft de laatste tijd wel meer rare ideeen maar deze gaat echt te ver. Kom er samen uit er zijn echt nog wel andere mogelijkheden dan een veiling, dit is niet dierwaardig. Dit geldt voor vele veilingen met paarden die extra zorg verdienen of nodig hebben !

 • Dicky

  Het is nu niet rechtstreeks in de handen van de Rabobank bmaar van de curator.

 • Sanne

  Dicky, de Rabobank heeft deze de curator dan niet ingeschakeld en gaat de Rabobank in deze dan volledig vrijuit ? Heeft de Rabobank dit niet kunnen voorkomen ?

 • Dicky

  Nee de Rabobank heeft niet de curator aangesteld maar dat doet de rechtbank.
  De curator heeft als taak de boedel voor zoveel mogelijk geld te verkopen. Dat is de reden dat zelfs de dweilemmer geveild gaat worden.
  Dus inderdaad de Rabobank heeft daar niet direct invloed op. Daarbij de stal heeft een torenhgoge schuld moet dat dan zo maar worden weggewist? lijkt mij niet

 • Maxime de Jong

  Ik sluit mij volledig bij de woorden van Bas van den Berg aan.

  Dat de veiling zoveel mogelijk op moet brengen is te begrijpen,maar het welzijn van paarden
  die zoveel voor de springsport in Nederland betekend hebben mag men niet uit het oog verliezen.
  Uit reacties blijkt al dat amateurs interesse hebben om deze paarden, die al jaren in de wei staan en van hun pensioen genieten ,als leerpaard te gaan misbruiken!!
  Ze zullen hooguit een paar duizend euro opbrengen…
  Laat deze paarden met rust op de adressen waar ze ondergebracht zijn.

 • Lotje Moerdijk

  Euh, 4 miljoen? Plus 21% btw en 16% veilingkosten… En dat loopt bij deze bedragen aardig op. Lees dus: Startbedrag London ongeveer 5,5 miljoen. Niet alleen de curator doet goede zaken, de belasting ook en de veiling mag in de handjes klappen! Die verdienen straks aan één paard meer dan een half miljoen. Persoonlijk hoop ik dat deze hele belachelijke zaak netjes geregeld kan worden. Tis een blamage voor de Nederlandse springsport, een totale afgang voor de Rabobank met haar schijnsponsoring en het komt niemand ten goede. Behalve de veiling dan…

 • Dicky

  @ Lotje: hoezo schijnsponsoring. Ik zal jullie even uit de droom helpen, een bedrijf sponsort alleen met zulke bedragen omdat ze denken dat ze het op de een of andere manier terugverdienen en niet omdat ze de sport zo leuk vinden en daarom maar met grote bedragen over de brug komen.

 • Anke de Vries

  Wat zou er eigenlijk met een paard als London gebeuren als blijkt dat niemand er 4 miljoen + kosten voor wil betalen?

 • B Remmen

  Hoe erg het ook voor de ruiters, grooms en alle medewerkers is. Dhr Visser heeft de boel opgelicht en mooi weer gespeeld met geld van anderen. En nu nog probeert hij de boel te saboteren. Moeten wij als gewone burger eens proberen !
  Het word tijd dat deze mensen die door Dhr Visser in zwaar weer verkeren hun centen terug krijgen !!!

 • Dicky

  @B. Remmen, helemaal mee eens. We kunnen wel naar doen over de Rabobank maar ze hebben helemaal gelijk. Daarbij moeten we erg blij zijn met de sponsoring die ze doen, er blijven al niet zoveel grote sponsors over. Straks kunnen we geen grote internationale evenementen meer doen omdat de sponsors ermee stoppen en de organisaties de begroting niet rond krijgen. Van het enmtreegeld alleen kan er geen enkel evenement georganiseerd worden

 • Maxime de Jong

  Dicky,iedereen begrijpt dat de bank of curator zoveel mogelijk geld terug wil zien.
  Banken zijn echter zelf wel erg onvoorzichtig geweest en hebben veel risico genomen.
  Door het geknoei ,van twee kanten, mag het welzijn van de paarden nooit in het geding komen.
  We hebben gezien wat er met Poetin gebeurd is!Ik hoop dat dit London bespaard blijft.
  Banken zowel als Eurocommerce zijn met open ogen risico’s aangegaan.
  Ze zijn beiden verantwoordelijk.
  En om dan door gepensioneerde paarden te veilen nog te proberen een paar duizendjes
  bijeen te schrapen is te triest voor woorden.
  Het mag over stallen,huizen en dweilemmers gaan, maar ga die oude paarden niet uit lopen melken.

 • Dicky

  @ Maxime, maar waar laat je de oudjes als straks alles verkocht is?
  De curatoren willen (en hebben ook de plicht)er het maximale voor de schuldeisers uit te halen. zie dweilemmer en TV met grote barsten in het scherm, mijn ogen beide rijp voor grofvuil maar elke euro is er blijkbaar 1.
  Ik denk dat de oudjes wel een goed adres bij een fan zullen krijgen.

  Het zou me trouwens niet verbazen dat de hele veiling een verrassende uitkomst krijgt waar nu nog niemand aan denkt

 • Maxime de Jong

  Dirk, Er zijn gepensioneerden die al jaren weg zijn bij de Eurocommerce stal ,ze staan bij boeren ,lekker in de wei. En nu worden ze geveild! Ze zouden gewoon kunnen blijven waar ze zijn. Ik denk dat de kosten van hooi en stro toch wel betaald worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook