Ga naar hoofdinhoud

Van veiling naar veiling

Dame de Frondriere (Vingino x Baloubet jr) werd eerst op de Sales of the Rising Stars verkocht en komt nu naar de Expo Talent Sale.
De Expo Talent Sale wordt internationaal gezien als een kweekvijver van toptalent. Voor woensdag 4 december zijn weer 24 jonge springpaarden geselecteerd, maar waar komen ze vandaan? Behalve dat het gros op jonge leeftijd ontdekt is en zorgvuldig opgeleid wordt, zijn er drie al eerder geveild.

Veulenveiling Prinsjesdag verkocht in 2009 Jalon van de Riethoeve (Toulon x Kannan x Jus de Pomme), die nu als vierjarige zeer veel potentie en springvermogen laat zien. Hij bracht als veulen al 16.000 euro op en is de investering meer dan waard.

Begin dit jaar werden op de Sale of the Rising Stars tijdens ICNN Drachten twee springpaarden geveild die nu geselecteerd zijn voor de Expo Talent Sale. Dat zijn Dame de Frondriere (Vingino x Baloubet jr. x Legaat), die voor 28.000 euro afgeslagen werd, en Eclips (Namelus R x Mermus R x Boreas), die op 22.000 euro uitkwam.

Dame de Frondriere ontwikkelde zich goed en heeft voor haar leeftijd al veel ervaring. De schimmelmerrie won de finale voor vijfjarige springpaarden op CSI*** Lummen en was finalist van de Vion Cup in Ermelo. Eclips won dankzij zijn goede springmanieren en kwaliteiten de VION Cup kwalificatie tijdens de centrale merriekeuring in Ermelo.

Bron: Horses / Expo Talent Sale

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook