Ga naar hoofdinhoud

Veiling Starhorses: Artuur voor 240.000 euro naar Abdullah Alsharbatly

Artuur onder Thierry Goffinet. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Met een online veiling kwam vanavond een einde aan Starhorses van Albert Peffer. De succesvolle paardenman heeft geen opvolging en besloot zodoende al zijn paarden onder de hamer te brengen. De totale collectie bracht 1.023.500 op en het meeste geld werd betaald voor Artuur JH Z (Andiamo Z x Baloubet du Rouet). De twaalfjarige schimmelruin vertrekt voor 240.000 naar Saudi-Arabië.

Peffer ontdekte Artuur JH Z als vijfjarige: “Ons paradepaardje die alles springt”, aldus Peffer over de Andiamo-zoon die door Thierry Goffinet en daarna door Damien Plume in de internationale sport werd uitgebracht.

Abdullah Alsharbatly

“Ik ben erg blij met de aankoop van Artuur JH Z en ben er van overtuigd dat ik met hem nog mooie prestaties kan behalen. Het was een spannende strijd maar ik wilde dit competitieve paard absoluut aan mijn stal toevoegen,” vertelt Abdullah Alsharbatly over zijn nieuwe aanwinst.

Tweede geld voor Jonsaunier

De biedingen voor Jonsaunier DH (Vertigo Saint Benoit x Codes) liepen de laatste minuten van de veiling nog flink op. Uiteindelijke viel de virtuele hamer bij 170.00 euro. De negenjarige hengst sprong internationaal Grote Prijzen en is goedgekeurd bij het AES. Hij gaat zijn carrière voortzetten onder Amerikaanse vlag.

Zus Winningwood

Het derde geld werd betaald voor Idole 111 (Darco x Cassini), de enige volle zus van de hengst Winningmood van Luciana Diniz. De tienjarige Idole blijft voor 100.000 euro België.

Eigen fokproduct

Peffers eigen fokproduct Landiamo STH (Andiamo Z x Darco) bracht 88.500 euro op. Voor dat geld vertrekt de bij het AES goedgekeurde hengst naar Ierland.

Wereld rond

Albert Peffer: “Ik ben zeer opgetogen met het resultaat. De paarden zullen in de volgende weken de wereld rond vliegen. Het was een bijzonder spannende avond.”

Klik hier voor de volledige collectie en veilingresultaten.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook