Ga naar hoofdinhoud

Veiling Zenith vanavond bij NOS Nieuwsuur

Update
Jeroen Dubbeldam en Zenith Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De NOS besteedde vanavond kort aandacht aan de veiling van de zes SFN-paarden. Later in Nieuwsuur zal er dieper op de veiling worden ingegaan. De focus zal uiteraard liggen op de verkoop van Jeroen Dubbeldams Europees- en Wereldkampioen Zenith SFN (v. Rash R), waarop tot op heden nog geen bod is uitgebracht. De kijkmiddag, die vandaag plaatsvond trok geen kopers naar Nijkerk.

De kijkmiddag van de SFN veiling op Landgoed Balkenschoten trok geen potentiële kopers naar Nijkerk. Het was vooral een gemoedelijk, maar ook enigszins weemoedig samenzijn van SFN certificaathouders, selecteurs, pers (waaronder de NOS en RTV Oost), ruiters en grooms. En een dierenarts, die dus niets te doen had.

Veiling

Tot nu toe is er nog niet geboden op Zenith SFN, Aquila SFN (v.Ovidius), en de Mr. Blue nazaten Chuck Blue SFN en Eloma’s Blue SFN. Voor Djumpsina SFN (v. Zurich) is 70.000 geboden en Ferrari SFN (v. Thunder van de Zuuthoeve) staat op 85.000 euro. De veiling is sluit woensdagmiddag.

Uitzending Nieuwsuur maandag 19 september 22.00 uur op NPO 2 en NOS.nl

Bekijk hier het veilingverloop
Bekijk hier de uitzending van het Sportjournaal
Bekijk hier de inhoud van NOS Sportjournaal

Bron: Paardenkrant-Horses

 

3 reacties op “Veiling Zenith vanavond bij NOS Nieuwsuur

 • marcel dufour

  Ik vond het initiatief van het SFN zeer sympathiek en meen ook dat het fonds positief heeft uitgewerkt voor de springsport. Dat er eigenaren zijn die veel geld voor Zenith durven geven ook dat neem ik nog wel aan maar ik vraag me wel af welke ruiter zo’n sponsor advies durft te geven om Zenith te kopen.
  Het paard is bijna 13 jaar en zal aan prijzengeld nog heel weinig gaan terugverdienen want een winnaar in een barrage is het niet en dus vooral geschikt voor meerdaagse kampioenschappen en die zijn er ten eerste niet zo veel en ten tweede leveren die in verhouding niet zoveel op als een GP van Aken, Calgary of GCT.

  De beste oplossing is Jeroen ermee laten blijven rijden en hopen dat die er nog het een en ander mee gaat winnen.

 • Dick de Jong

  @Marcel, op zich hebt gelijk echter het fonds is ten einde en de paarden moeten worden verkoht. Het is nog erg rustig an het boedfront ben dus nieuwsgierig of ze de stratprijzen gaan verlagen.
  Als er dan nog geen bod komt tja wat gaan ze dan doen.
  Zoals u weet is de kans om met een sportpaard alle kosten (incl. aanschaf) met prijzengeld tereug te verdienen erg klein. Zeneith is al wat ouder dus de tijd om de aanschaf terug te verdienen is erg kort.
  Daarbij kent iedereen wel de uitspraak, en morgen ligt ie …. in zijn stal

 • marcel dufour

  @Dick

  Daarom vind ik het onverstandig dat ze het via een veiling proberen want een veiling heeft nog meer haken en ogen. De veilingen van de laatste jaren lijken meer op georganiseerde oplichterij dan dat het nog iets te maken heeft met veilingen want ik weet van ruiters dat ze geld betaald hebben gekregen om te bieden terwijl ze nooit de intentie hadden om zo’n paard aan te schaffen.

  Kan niet anders dan dat dit het volgende schandaal gaat worden in de paardensport en ik vermoed diverse rechtszaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook