Ga naar hoofdinhoud

Veilingcollectie Excellent Dressage Sales online

Ulysses la Haya onder Laurens van Lieren op de EDS 2015. Foto: Yvette Marchant

Vanaf vandaag staat de volledige collectie van de Excellent Dressage Sales online. De dressuurpaardenveiling van Tim Coomans, Nico Witte, Joop van Uytert en Joep Schellekens wordt op 16 april in Hooge Mierde gehouden. Vorig jaar was Grand Prix-paard Ulysses la Haya met 350.000 de veilingtopper, in 2014 bracht KWPN-hengst Fellini met 380.000 euro het meeste geld op. 

Eén van de 38 paarden in de collectie is VSN-winnares Hannelinde. De Dream Boy-dochter won deze trofee met een 9,5 voor draf en negens voor galop, rijdbaarheid en algemene indruk. Ook de elite merrie Dolly komt onder de hamer van veilingmeester Koen Olaerts. De achtjarige merrie van Ziësto liep in 2012 naar een score van 90 punten in de IBOP. Daarnaast verschijnt de KWPN-goedgekeurde hengst Grenoble in de veilingpiste.

Joop van Uytert laat namens de organisatie weten: “We zijn er weer in geslaagd om een kwalitatief zeer goede collectie paarden samen te stellen. We houden zelf het hele jaar door paarden aan voor de veiling. Tijdens de selectiedagen hebben we daar ook nog enkele paarden van derden bij weten te vinden. Het is een complete collectie met veel diversiteit, van een driejarige onbeleerde hengst tot een internationaal Grand Prix-paard, voor de amateur en de ambitieuze wedstrijdruiter”.

Excellent Dressage Sales vindt plaats op zaterdag 16 april 2016 op Landgoed Culitsrode in Hooge Mierde. De presentatie op woensdag 13 april is vrij toegankelijk en is ook te volgen via de livestream van ClipMyHorse.tv.


Bron: Paardenkrant-Horses.nl/ExcellentDressageSales 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook