Ga naar hoofdinhoud

Veulenveiling Prinsjesdag: 44.000 euro voor NVK-kampioene Rosatrichta van de Westen

Rosatrichta van de Westen (Le Formidable x Apache) - Foto: Jacquelien van Tartwijk

Bij Veulenveiling Prinsjesdag was Rosatrichta van de Westen (Le Formidable x Apache) dinsdagavond de absolute veilingtopper. Het door Cees Kikkert gefokte merrieveulen, die vorige maand op de NVK de kampioenssjerp kreeg omgehangen, werd afgeslagen voor 44.000 euro en blijft voor dat geld in Nederland.

Het tweede geld, en daarmee het duurste springveulen, werd betaald voor Ceasaria Key SR Z (Chacco Blue x Bentley van de Heffinck). Dit merrieveulen gaat voor 36.000 euro naar Frankrijk. Het derde veulen dat meer dan 30.000 euro opdracht was Dominatrix Key SR Z (Dominator Z x ET Cryozootech). Deze merrie blijft voor 32.000 euro in Nederland.

Drie keer 30.000 euro

Drie veulens brachten 30.000 euro op: de springefokte Cognac van ’t Gebergte Z (Chacco Blue x Diamant de Semilly), de dressuurgefokte Rainman Texel (Glock’s Toto Jr x Negro) en de eveneens dressuurgefokte Roluciënne STMT (Bordeaux x Ampère).

Gemiddeld 13.600 euro

De gemiddelde prijs van de dressuurveulens kwam uit op 13.000 euro uit, terwijl de springveulens bijna 14.500 euro opbrachten. Het eindgemiddelde kwam uit op 13.600 euro.

Volledige collectie en resultaten

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook