Ga naar hoofdinhoud

VV Dwingeloo laatste KWPN-veulenveiling dit seizoen

Op vrijdag 26 september aanstaande wordt voor de twintigste keer veulenveiling Dwingeloo gehouden, alweer de laatste KWPN-veulenveiling dit seizoen.

Veel rijpaardfokkers in Noord- en Oost-Nederland voelen zich verbonden met de veulenveiling Dwingeloo. Er zijn veel veulens van bovengemiddelde kwaliteit aangeboden. Uit dit aanbod heeft de selectiecommissie op zorgvuldige wijze 42 aantrekkelijke rijpaardveulens geselecteerd. Daaronder zeven springveulens van nationaal keuringsniveau, waarvan er twee in Ermelo tot de finale wisten door te dringen.

De collectie omvat merendeels in de springrichting gefokte veulens maar er worden ook fijne dressuur veulens aangeboden. De afstamming van de springveulens is zeer gevarieerd. Bewezen verervers zoals Indoctro, Indorado, Numero Uno, Namelus R en Up to Date zijn vertegenwoordigd met een of meerdere veulens. Exclusief zijn de fokproducten van Emerald van ‘t Ruytershof, Air Jordan Alpha Z, Cascarillo, Arezzo VDL en Etoulon VDL.
Ook van populaire dressuurhengsten zoals Negro, Apache, Charmeur, Dream Boy en Everdale komen veulens onder de hamer.

Programma
Om 17.30 uur begint Chris de Heer met de presentatie van de veulens.
Om 19.30 uur wordt de veiling geopend door de bekende veilingmeester Johan Wilmink.
De vaste locatie is Stal Vos in Dwingeloo.

Kijk op de website van veulenveiling Dwingeloo voor de collectie veulens.

Bron: Horses/Persbericht.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “VV Dwingeloo laatste KWPN-veulenveiling dit seizoen

  • Andreas

    Ook exclusief is het fokproduct van één van de populairste hengsten van Zangersheide: Chellsini Z (Chellano Z x Cassini I x Quidam de Revel x Ramiro x Landgraf). Dit veulen komt uit een Clinton II sterdochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook