Ga naar hoofdinhoud

Zangersheide: Topprijs voor Chacco-Blue x Heartbreaker, vier naar Nederland

Chacline JT Z (Chacco-Blue x Heartbreaker). Foto: Zangersheide

Op de veulenveiling van Zangersheide bij Sentower Park in Opglabbeek leverde Chacline JT Z (Chacco-Blue x Heartbreaker) met afstand het meeste geld op. Dit merrieveulen, gefokt uit een zus van Hardrock Z, werd voor 56.000 euro afgeslagen aan een topruiter uit Duitsland.

Ook het tweede geld werd betaald voor een nakomeling van Chacco-Blue: het in Nederland door Theo Meijer uit Veldhoven gefokte hengstveulen Chaloubet P-Z (mv. Baloubet du Rouet) gaat voor 38.000 euro naar Guatemala. Hengstenveulen Castillon van WW Z (Cumano x Kashmir van Schuttershof) werd voor 30.000 euro verkocht naar Polen.

Nederlandse kopers

Vier veulens komen naar Nederland. Dat zijn hengstveulen Heron’s Music T40 Z (Heartbreaker x Vigo d’Arsouilles) voor 28.000 euro, hengstveulen Equador van Koningshof Z (Echo van t Spieveld x Voltaire) voor 22.000 euro, merrieveulen Kassanah vd Dassenheide Z (Kassander van ’t Roosakker x Diamant de Semilly) voor 16.000 euro en hengstveulen Kansas VDH Z (Kannan x Tinka’s Boy) voor 11.000 euro.

Volledige collectie en resultaten

3 reacties op “Zangersheide: Topprijs voor Chacco-Blue x Heartbreaker, vier naar Nederland

 • Brigitte de Graaf

  Maar liefst 11 embryo’s uit de moeder van Heron…. pfff…. is dat niet érg belastend??

 • guido

  als je met een niet paarden dierenarts praat dus een dieren arts die niet geld belust is maar er wel iets van kent is dit een aanslag op de gezondheid van de merrie . Ik zit zelf al meer dan 55 jaar in de fokkerij en ik zie maar ook kennissen van mij die ook ogen in hun hoofd hebben het zijn niet meer de veulens die vroeger bij de boer in de wei liepen bij de merrie tussen de koeien
  het zijn nu maar magere konijntjes waar veel hulp nodig is van de dierenarts .
  ik heb Pluco nog gezien van Henk Nooren samen met zijn moeder bij de hengstenhouder van Lugano van Laroche voor de volgende natuurlijke dekking. bij mij in de gemeente is er een stalhouder waar draagmerries staan
  met veulens als ik dan zie welke merries die ze daar voor gebruiken ik vind het een schande .Het gaat alleen maar om geldgewin en het welzijn van de MERRIE is bijzaak .!!!!!!!!!!!!

 • Hans Dooren

  Inderdaad, volstrekte gekte. Een dergelijke fokkerij zou verboden moeten worden. (En een dergelijke alleen maar op geld (en pocherij) beluste fokker geroyeerd door ieder stamboek!).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook