Ga naar hoofdinhoud

Veilingtopper Quasibelle du Seigneur verkocht voor 150.000 euro

Quasibelle du Seigneur Foto Zangersheide Online Auction
Ze is niet alleen een halfzus van onder meer Glock's London, maar bracht zelf ook al vijf kinderen die op het internationale springpodium te vinden zijn: Quasibelle du Seigneur (v. Rubens du Ri d'Asse), de absolute veilingtoper van de Zangersheide Online Auction. De achttienjarige merrie kwam voor 150.000 euro in handen van een groep Belgische investeerders.

Tot ongeveer half elf gisteravond duurde de bloedstollende finale van de Zangersheide Online Auction, een veiling die in haar finale de absolute records brak op gebied van online veilingen. Het feit dat alle embryo’s door Zangersheide verzekerd werden tot 30 dagen na de geboorte van het veulen was zeker een extra voordeel voor de internationale kopers.

Moeder Don VHP Z levert duurste embryo

Voor 60.500 euro werd het embryo van Chacco Blue uit de moeder van Don VHP Z verkocht naar een zeer tevreden Axel Verlooy die als eigenaar van Don VHP Z de waarde van dit paard zeer goed kan inschatten. Chacco Blue lag vanavond erg goed in de markt want ook het embryo uit Goya, de volle zus van George Z, werd verkocht voor 25.500 euro.

Fokmerries

Groot geld werd niet alleen voor embryo’s betaald, ook de zorgvuldig geselecteerde fokmerries werden door het Zangersheide veilinghuis voor astronomische bedragen verkocht. Een bewijs dat de Belgische fokkerij hoogtij viert en een motivatie voor alle fokkers van springpaarden. Taltina Z, dochter van Taloubet Z uit de kloon van de ‘merrie van de eeuw’ Ratina Z vertrekt voor 60.500 euro naar de gepassioneerde fokkers achter de onderneming EQscience net zoals Gracieuse van het Poeleind (de halfzus van Couscous van Orti) voor 22.000 en Amethist (v. Argentinus) voor 22.500.

Quasibelle du Seigneur

De absolute klapper van de veiling was de achttienjarige merrie Quasibelle du Seigneur. De moeder van onder andere Oak Grove’s Heartfelt en Arac du Seigneur werd voor 150.000 euro verkocht aan Belgische investeerders. De merrie kwam onder de virtuele hamer samen met haar vier embryo’s van Chacco Blue, Comme Il Faut, Heartbreaker en Baloubet du Rouet.

Kijk hier voor de resultaten van de Zangersheide Online Auction.

Bron Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

'Ik ben veel onderweg. Door Horses Premium ben ik elke minuut van de dag op de hoogte van alles wat er speelt.' Rob Ehrens
Ontdek jouw voordelen!