Ga naar hoofdinhoud

100% verkoopscore op First Foals editie 

Ad
Corcovado van het Distelhof (Cornet Obolensky x Calvaro). Foto: HorseSales.Auction

Oh what a night! Het is de HorseSales.Auction gelukt om alle veulens te verkopen op de eerste veulenveiling van het 2022-seizoen. Een 100% score, met een gemiddelde prijs van meer dan 12.000 euro. Absolute veilingtopper was de Cumano-zoon Churchill Z. Hij vertrekt voor 30.000 euro naar Amerika.

Maar er waren veel meer veulens die met dubbele cijfers van eigenaar verwisselden. Neem Corcovado van het Distelhof (v. Cornet Obolensky). Een de rechtstreekse zoon van wereldbekerwinnaar Top Secret die voor 19.000 euro naar Zwitserland verhuist. A Golden Boy Z, de volle broer van tophengst Astrix de Couleur, vliegt voor 18.500 euro naar Zuid-Afrika. En Chacco Blue-dochter Stellabalia gaat voor 17.000 euro de Duitse grens over. 

Jonge paarden

Avoye Z (Amadeo van ’t Vossenhof x Comilfo Plus Z). Foto: HorseSales.Auction

Bij de jonge paarden trok Avoye Z (v. Amadeo van ’t Vossenhof) de meeste aandacht. Hij werd voor maar liefst 34.000 euri verkocht aan een Nederlandse ruiter. Met Etoile de la Vie haalt Portugal voor 26.000 euro een echte ster in huis. De Diamant de Semilly-nakomelingen Noblesse Nada R.T. en Delsy Joy Z verhuizen voor 23.000 euro naar Spanje en Duitsland. En Maloubet de Pleville krijgt met Nina Richi B voor 18.500 euro een referentie in Zuid-Afrika. Op één paard na werden alle veertien jonge paarden voor ruim meer dan 10.000 euro afgeslagen.

Succescijfers

Een ongelooflijk succesvolle avond. Voor zowel de inzenders als de kopers op de HorseSales.Auction. Waarmee de succescijfers van vorig jaar een klinkend vervolg krijgen. Wilt u dit seizoen ook meedoen? Meldt dan nu uw top gefokte springveulen aan voor onze overige veilingen dit seizoen!

www.horsesales.auction

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook