Ga naar hoofdinhoud

11.000 euro gemiddeld op Belgian Foal Auction

Ukato JS (v. Scendix) - Foto: Belgian Foal Auction

Het eerste deel van de Belgian Foal Auction, die door de in België verscherpte coronamaatregelen noodgedwongen online moest plaatsvinden, was volgens de organisatie een succes. Gemiddeld werd er 11.000 euro neergelegd voor de veulens, topper met een prijs van 24.000 euro werd Ukato JS (Scendix x Diamant de Semilly).

Ukato JS gaat voor dat bedrag naar het Verenigd Koninkrijk. De Emerald-nakomelingen waren ook bijzonder populair, zo verhuisde Uthopia van ’t Kieveld voor 15.000 euro naar Zwitserland en Ulysse van Twelve Oaks vertrok voor 12.000 euro  naar het Verenigd Koninkrijk. 

Het tweede deel van de veiling loopt tot en met vanavond.

Alle prijzen

Bron: Horses.nl

2 reacties op “11.000 euro gemiddeld op Belgian Foal Auction

  • ricardo slooff

    Engeland is met een inhaalslag bezig
    Ongekend veel top genetische sportpaarden , komen in Engelse handen terecht….
    Hopelijk blijven er genoeg top merries in Nederland anders lopen we over een paar jaar achter aan …………

  • jan jonas

    Beste Ricardo. Wat schrijft klopt. Maar dit proces is al minstens 20 jaar gaande. Omgekeerd was het ook. In de jaren 80 van de vorige eeuw waren bekende fokkers uit ons land die volbloed merries die konden springen in Engeland kochten. Vandaar dat de meeste paarden in ons land afstammen van de volbloed merrie. Later was dat de volbloed hengst. In België is dat proces nauwelijks opgang gekomen, vandaar dat er in België oude bloedlijn bestaan wat de merrie interessant maakt. In Duitsland was dat de Hannoveraan die kleiner geworden is en de Holsteiner die van een luie springen een springmachine is gemaakt. Dit proces zal steeds plaats vinden als de vraag er na is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook