Ga naar hoofdinhoud

120.000 euro voor Franklin-hengstveulen

Farrington Pilekær. Foto: NIS

Farrington Pilekær (Franklin x Sir Donnerhall I) was met 120.000 euro verreweg het duurste veulen op de derde editie van de Nordic International Sales, dat plaatsvond op CDIO Uggerhalne. Ampère-zoon Franklin tekende eveneens voor het vaderschap van het één na duurste veulen. Francetti werd afgeslagen voor 105.000 euro.

Farrington Pilekær, gefokt door Anne Mette Rossen en Lars Langenhoff, is aangeschaft door Havgaard Horses. Twee jaar geleden kochten zij voor 150.000 euro het merrieveulen Faretti I (Franklin x Don Frederico) aan op de eerste editie van de Nordic International Sales.

Goede genen

Runner-up Francetti komt niet uit de eerste de beste moederlijn. Moeder Souvenir is een dochter van drievoudig Wereldkampioen Sezuan (Blue Hors Zack x Blue Hors Don Schufro) en van drievoudig Wereldkampioene Fiontini (Fassbinder x Romanov). Fracentti is aangeschaft door Stutteri EVO, mede-eigenaar van Fiontini. Zijn volle zus Fellini leverde vorig jaar 115.000 euro op.

70.000 euro

Spring-Rose-Ø (Springbank II x Blue Hors Farrell) was met 70.000 euro het duurste merrieveulen op de veiling. Haar moeder is een halfzus van de goedgekeurde Blue Hors Zackerey. De gemiddelde opbrengst van de veulens lag op 40.825 euro.

Video Farrington Pilekær.

Bron: Eurodressage

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook