Ga naar hoofdinhoud

Borculo viert 40-jarig jubileum met interessant gefokte collectie veulens

Olympiafleur d'Or (Fürsten-Look x Negro). Foto: Veulenveiling Borculo

Met springveulens uit de BWP-lijnen Candy, Van 't Roosakker en Van Klapscheut en dressuurveulens uit de moederlijn van onder andere Ferro, Valegro en Exquis Nadine heeft de Borculu Elite Veulenveiling een interessante collectie om haar veertigjarig jubileum mee te vieren.

De springveulens bijten op woensdag 28 augustus het spits af in de accommodatie van PSC Lichtenvoorde in Vragender. Tot de collectie behoren veulens van bewezen verervers als Balou du Rouet, Casall, Cicero Z, Cornet Obolensky, Comme il faut, Emerald en Verdi TN, maar ook van nog weinig ingezette wereldtoppers als Don VHP Z en Tobago Z.

Kinderen van

Tot de collectie springveulens behoort onder andere een veulen uit de volle zus van Verdi TN, veulens uit de zussen van Toulon en Unaniem en dochters van Candy (Pieter Devos) en VDL Groep Think Twice II (Leopold van Asten). Daarnaast komt er een veulen uit de moeder van Jeroen Dubbeldam’s Zenith SFN onder de hamer.

Dressuurveulens

De vaderdieren van de collectie dressuurveulens bestaat voornamelijk uit een mix van jong talent en actieve Grand Prix-hengsten. Namen als Desperado, Dream Boy, Glamourdale, Escolar, Springbank II VH en Kingston komen voorbij. Ook hier zijn veulens uit kwaliteitsvolle merrielijnen geselecteerd. De dressuurveulens worden donderdag 29 augustus geveild.

Collectie.

Bron: Persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook