Ga naar hoofdinhoud

BWP’er Origi d’O levert topper Holsteiner veulenveiling

Optimus (v. Origi d'O) - Foto: Holsteiner Verband

Origi d'O (v. Diamant de Semilly) was op de tweede fase van de BWP-hengstenkeuring de veilingtopper met een prijs van 80.000 euro. De hengst van Sven Völz werd vervolgens tweede reservesieger van de derde fase en liep in Duitsland goede testen. Nu heeft hij in zijn nieuwe 'Heimat' een veilingtopper geleverd. Het hengstveulen Optimus (mv. Optimus) werd voor 13.000 euro geveild in de veulenveiling op de Holsteiner Pferdetage in Elmshorn. 

Gemiddeld brachten de 21 geveilde veulens 8.366,67 euro op, acht veulens gingen voor 10.000 euro of meer van de hand. De op één na hoogste prijs was voor het merrieveulen Cierada (Clarimo x Quirado), die voor 11.500 euro van eigenaar wisselde.

Bekijk hier alle prijzen

Optimus:

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook