Ga naar hoofdinhoud

Hannover: 21.000 euro voor Fürst Belissaro-hengstveulen

Feinrich tekende voor het vaderschap van het duurste merrieveulen - Foto: Rick Helmink

In het zeventigste jubileumjaar van de Verdener Auktionen kwam voor het eerst in het voorjaar een groep spring- en dressuurveulens onder de hamer. Fidus (Fürst Belissaro x Dr. Watson) maakte bij de presentatie al veel indruk en werd dankzij de kwaliteit in zijn beweging afgeslagen voor 21.000 euro. Het zwarte hengstveulen is verkocht aan een fokker in Ritterhude.

De overgrootmoeder van Fidus, de Matcho xx-dochter Minna, tekende voor het moederschap van de Grand Prix-dressuurpaarden MD Waterford II (v. Wolkenstein II) en Sir Moritz (v. St. Moritz) en de goedgekeurde hengst Waterford I (v. Wolkenstein II).

Duurste merrieveulen

Voor duizend euro minder werd het fijn dravende merrieveulen Felina (Feinrich x Rousseau) van fokker Michael Niethamer afgeslagen. Moeder Roxanna is een volle zus van de goedgekeurde hengst Harmony’s Fiorano, die onder Susan Pape internationaal Grand Prix dressuur liep en nu in de U25 wordt uitgebracht. Volle zus Romy loopt onder Alexa Fairchild internationaal U25.

16.000 euro

Bij de springveulens leverde Carius H (Chacfly PS x Numero Uno) met 16.000 euro het hoogste bedrag op. Zijn moeder Lapalu H is een volle zus van de bij het BWP goedgekeurde Nero van de Helle. De gemiddelde opbrengst van de veulens lag op 7.197 euro.

Veilingtopper Fidus.

Bron: Horses.nl/Züchterforum

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook