Ga naar hoofdinhoud

O’Neil T voor 40.000 euro naar Gestüt Sprehe

Update
O'Neil T (v. Desperados) Foto: Prinsjesdagveiling

De door J. Tissingh uit Ruinerwold gefokte O'Neil T was vanavond op de Prinsjesdagveiling in Ermelo met een verkoopprijs van 40.000 euro de veilingtopper. De zoon van Desperados gaat zijn vader achterna bij Gestüt Sprehe. In totaal werden 56 van de 59 veulens verkocht voor een gemiddelde van 10.310 euro.

O’Neil T is een zoon van de Grand Prix-hengst van Kristina Bröring-Sprehe en heeft als moeder de elitemerrie Felicite L (v. Vivaldi).

Driemaal 30.000

Meteen na de eerste pauze ging de Glock’s Toto jr.-zoon Omaha Beach Texel voor 30.000 euro naar Egbert en Els Kruiswijk. De helft van de opbrengst was ten behoeve van Villa Pardoes.

Ook 30.000 euro werd betaald voor het hengstveulen Vie Romancee (v. Vitalis) en voor het merrieveulen Ophilia (v. Daily Diamond). Eerstgenoemde vertrekt naar de stallen van Andreas Helgstrand in Dnemarken, terwijl Ophilia in Nederland blijft.

Nogmaals Van der Linde

Familie van der Linde had maar liefst vier veulens in de Prinsjesdagveiling. De imponerende Ovarieta Texel (v. Glock’s Toto jr.) werd afgeslagen voor 28.000 euro. De derde Glock’s Toto’s jr. uit de stallen van Van der Linde, Ojarieta Texel, ruilde van eigenaar voor 8.000 euro. De Governor-zoon Origineel Texel werd geveild voor 7.500 euro.

Imposante schimmel

Uit de stallen van Renken uit Vriescheloo, die onlangs nog Charming Lady verkochten voor 700.000 euro, hadden een imposante schimmel meegenomen naar de Prinsjesdagveiling. Dit merrieveulen uit de Daula-stam genaamd O Look at Me viel duidelijk in de smaak bij publiek. Zij werd geveild voor 20.000 euro.

Voorzitter tevreden met verloop

Veilingvoorzitter Arjan van der Waaij is tevreden over het verloop van de veiling. “In de huidige markt zijn we heel tevreden met hoe de veiling en de prijzen zijn verlopen.” Ondanks er geen extreme uitschieters waren, lag het gemiddelde bijna hetzelfde als vorig jaar. “Een kleine kanttekening daarbij is wel dat er op drie veulens niet is geboden. We kiezen er bewust voor om een relatief hoog startbedrag van 5.000 euro te hanteren, omdat we van mening zijn dat alle geselecteerde veulens dat minimaal moeten opbrengen.

Lees ook

Omaha Beach Texel geveild voor 30 duizend euro ten behoeve van Villa Pardoes

Klik hier voor resultaten.

Bron: Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook