Ga naar hoofdinhoud

Starsale: 16.000 euro voor Ferdinand-zoon On Demand

Update
On Demand (v. Ferdinand) - Foto: Starsale

Het door Kim Jongsma-Jacobi gefokte hengstveulen On Demand (Ferdinand x Davino V.O.D.) werd gisteren voor 16.000 euro verkocht in Tolbert. Het NVK-veulen (achtste plaats in de eerste ring) was daarmee de topper van de eerste grote veulenveiling van dit seizoen, de Starsale. Nog een veulen bracht meer dan 10.000 euro op: de door D. Mozes uit Veenwouden gefokte O.Despo M (Desperado x Sorento), ook een NVK-veulen (vierde plaats in de eerste ring), werd verkocht voor 12.000 euro. De gemiddelde prijs was 6.275 euro.

Het duurste springgefokte veulen was met 9.500 euro Oakland VL (Carrera VDL x Quasimodo Z). Dit hengstveulen werd gefokt door B.M. van Lennep. Het grootste deel van de veulens ging voor prijzen tussen de 5.000 en 8.000 euro.

‘Veiling vol nieuwigheden’

Vanwege de Europese kampioenschappen in Rotterdam deze week verschoof de normaliter op vrijdag gehouden Starsale Auctions naar de woensdag. “Het was een veiling vol nieuwigheden dus dat was best een beetje spannend. Een nieuwe locatie, een nieuwe veilingmeester, een nieuwe voorzitter en bestuurslid. Gelukkig is alles in de nieuwe opzet heel goed verlopen en we blikken tevreden terug op deze 19e editie van de Starsale Auctions”, reageert voorzitter Gerard Arkema.

Gemiddeld 6.275 euro

Al tijdens de presentatie ’s middags was er veel belangstelling voor de ruim 60 geselecteerde veulens. In een volgepakte HJC Manege in Tolbert sloeg veilingmeester Frederik De Backer de veulens af met een gemiddelde prijs van  6.275 euro. Er zijn veulens verkocht naar landen als Litouwen, Dubai en Groot-Brittanië.

Tevreden fokkers

“De twee dressuurveulens kwamen boven de 10.000 euro uit, met de andere veulens lukte dat net niet. Toch hebben we gemiddeld genomen goede, realistische prijzen behaald. Met wat meer uitschieters naar boven had het er beter uitgezien maar we zijn ook juist heel blij dat het overgrote deel van de fokkers een mooie prijs heeft gekregen voor hun fokproduct. Bijna alle veulens zijn daadwerkelijk verkocht en daarmee bewijst Starsale Auctions ook dit jaar weer haar waarde in het creëren van afzet voor de veulens uit Noord-Nederland”, licht Arkema toe. “Daarnaast zijn we verheugd ruim 20 nieuwe kopers te hebben kunnen verwelkomen tijdens deze 19e editie van de veiling.”

Resultaten

On Demand

 

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Starsale: 16.000 euro voor Ferdinand-zoon On Demand

  • Jan

    Deze twee veulens waren ook echt de toppers van de veiling. Hoewel programma vlot doorliep, met dank aan de uitstekende veilingmeester, heeft de organisatie toch veel huiswerk voor de volgende editie(s).
    De gegevens in de boekjes waren niet echt up tot date. De veilingmeester had zijn huiswerk goed gedaan en had diverse aanvullingen en verbeteringen hier op. Hoewel het volle bak was kon een groot deel van het publiek niet zitten op tribune of aan de lange dwars tafels bij de bakrand. Veelal stond men bij een sta tafel. Deze opstelling kwam veiling niet ten goede, mensen hadden niet de focus op de veulens en bovendien was het geluid(akoestiek) zeer slecht op deze plek.
    Voor diverse veulens uit echte (top) sport lijnen was bijna geen belangstelling voor. Ook liet de correctheid nogal eens te wensen over. Terwijl men daar streng op had geselecteerd. Naar mijn idee zit er veel potentie in de Starsale, als men het juiste koperspubliek weet binnen te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook