Ga naar hoofdinhoud

Indian Rock-zoon prijstopper op KWPN-online veulenveiling

Phyllis- Indian Rock x Ampere

In de derde editie van de KWPN online veulenveuling werd de Indian Rock-zoon Phyliss (mv. Ampere) de prijstopper. Voor 9.500 euro werd dit hengstveulen gekocht door Rinus Blom en Wendy Scholten. “Vorig jaar heb ik er ook al eentje via dit platform gekocht en die lijkt heel goed”, zegt Scholten over de aankoop. “Rinus Blom wilde bij deze graag meedoen.”

Paris-STRH. (v.Cum Laude), uit de directe moederlijn van Parzival en Fleau de Baian, blijft eveneens in Nederlandse handen. Zij werd voor 9.000 euro verkocht.

7.000 euro voor springtoppers

De twee duurste springveulens werden verkocht voor hetzelfde bedrag. Het hengstveulen Pegasus van de Vrendt (mv. Arezzo VDL) van topvererver Tangelo van de Zuuthoeve uit de sinaa-stam en het merrie-veulen Pink Lady (Highway TN x Kannan) wisselde beide voor 7.000 euro van hand.

Toekomst tegemoet in het buitenland

Ook kopers uit Hongarije, België, Zweden, Duitsland en Letland sloegen hun slag. 80% van de veulens is daadwerkelijk verkocht en 60% gaat daarbij een toekomst tegemoet in het buitenland. De op één na duurste springveulens waren de nakomelingen van Hardrock Z en Zirocco Blue VDL. P-Rock (Hardrock Z x Tangelo van de Zuuthoeve), uit dezelfde merrielijn als Etoulon VDL, en Peroni (Zirocco Blue x Lupicor) werden beide voor 6.500 verkocht naar het buitenland.

Uitslag

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook