Ga naar hoofdinhoud

Vanaf volgend jaar geen dressuurveulens meer in Limburgse Veulenveiling

Online Especiale (v. Zirocco Blue VDL) - Foto: Limburgse Veulenveiling

Springveulens hadden in de voorgaande negentien edities al de overhand in de collecties van de Limburgse Veulenveiling, maar vanaf volgend jaar wordt de specialisatie verder doorgevoerd. "We hebben mensen aangetrokken die de dressuurfokkerij en -wereld van binnen en buiten kennen, maar om diverse redenen is het lastig gebleken de dressuurveulens goed te vermarkten op onze veiling", vertelt Paul Hendrix.

Dit jaar werden er op de Limburgse Veulenveiling 68 springveulens verkocht voor een gemiddelde van 10.300 euro. Online Especiale (Zirocco Blue VDL x Chacco Blue) leverde daarbij met 36.000 euro het meeste op. In de dressuurrichting werden 29 veulens verkocht voor gemiddeld 4.990 euro. Daar werd het hoogste bedrag van 16.000 euro neergelegd voor Ohio-D (Toto Jr. x Flemmingh).

Springveulens aan zet

Sinds 2016 wordt de veiling gehouden op het Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg, daags na de Dutch Sport Horse Sales. De laatste jaren bleek het internationale koperspubliek springgericht. “We hebben te maken met een heel sterk fokgebied voor wat betreft de springveulens en de afgelopen edities hebben we ook bewezen dat daar goede prijzen voor betaald worden. Ondanks alle inzet bleven de resultaten van de dressuurveulens achter, wat ons heeft doen besluiten om verder te gaan met datgene waar onze kracht ligt: de springveulens”, aldus Henrix.

Bron: Persbericht/Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Vanaf volgend jaar geen dressuurveulens meer in Limburgse Veulenveiling

  • Chan

    Belachelijk,!!!
    Hier laat Limburg zich weer van zijn beste kant zien. Beste dressuurpaarden fokkers van Limburg, jullie zijn bij de Limburgse veiling NIET welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook