Ga naar hoofdinhoud

Volle broer fischerChipmunk prijstopper op Elmar Lesch Eventer-Auction

Michael Jung met fischerChipmunk (in Aken). Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Chipmunk Junior (Contendro I x Heraldik xx) was met zijn 1 jaar de jongste van de eventingpaarden die gisteravond onder de hamer kwamen van de Elmar Lesch Eventer-Auction. De volle broer van de succesvolle eventer fischerChipmunk bracht 54.000 euro op en werd de duurste van de veiling.

Dertien eventingpaarden werden gisteravond geveild, negen vijfjarigen, twee vierjarigen, een zesjarige en een jaarling. Het jaarling Chipmunk Junior kwam als laatste onder de hamer en na een lang biedduel werd de hengst afgeslagen op 54.000 euro. De schimmelhengst is een volle broer van fischerChipmunk die onder Michael Jung vorig jaar team goud en individueel zilver won op het EK eventing.

De vijfjarige Holsteins gefokte Adagio (Adagio de Talma x Carvallo BB) bracht het tweede geld op. De ruin vond voor 39.000 euro een nieuwe eigenaar. Nog twee paarden gingen over de 30.000 euro grens. De vijfjarige Hannoveraanse merrie Veletta (Viscount x Natiello xx) werd verkocht voor 37.000 euro. Het zelfde geld werd betaald voor de zesjarige Ibu T (Il Divo xx x Rubin Royal).

Klik hier voor de veilingpaarden.

Bron Horses.nl/ClipMyHorse

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook