Ga naar hoofdinhoud

Kaygo 

Kaygo

LEVENSNUMMER 528003201509087

Kaygo v Capri Sonne x Fila manda keur sport v Westpoint
Foto: Melanie Brevink-van Dijk

GEBOORTEDATUM 25-7-2015
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 167 cm
KLEUR ZWART
WFFS geen drager
GEREGISTREERDE(N) STAL HEXAGON (SCHORE)
Fokker(s)
STAL HEXAGON SCHORE

50 dagen verrichtingsonderzoek/dressuurhengsten – najaar 2018
Cat.nr. onderzoek: 23, cat.nr. HK’18: 329

Afstammelingenrapportage 2020

De veulens van Kaygo zijn wisselend van ontwikkeling, ze staan ruim voldoende tot goed in het rechthoeksmodel, meerdere veulens zijn iets neerwaarts in de romprichting. De hals is ruim voldoende tot goed van lengte en vorm met een lichte hoofdhalsverbinding. De halsbespiering is iets wisselend. De schouder is meerdere malen duidelijk schuin gelegen. De rug is doorgaans goed van bespiering. De lendenen zijn goed van bespiering, een aantal veulens is iets strak op de lendenen. De croupe is meerdere keren duidelijk hellend van ligging en ruim voldoende tot goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien een aantal keer een fractie hol gesteld en van voren gezien licht frans. Het achterbeen wat sabelbenig, het fundament is hard van kwaliteit. De koten zijn zowel voor als achter wat wisselend gesteld. De stap is ruim voldoende van ruimte. In draf tonen de veulens ruim voldoende tot een goede ruimte, hebben ze ruim voldoende tot veel souplesse en kracht. Ze komen ruim voldoende tot dragen. In galop tonen de veulens ruim voldoende tot een goede ruimte en souplesse, en zijn ruim voldoende tot goed van afdruk en gedragenheid.

Aantal geregistreerde nakomelingen 2020:   7 merrieveulens/7 hengstveulens
Aantal aan huis gescoorde veulens 2020:     11 veulens

Predicaten aan huis gescoorde moeders:

Elders Reg.A/B/VB STB/STB-EXT Ster Voorl. Keur Keur Elite
1 4 4 1 1

Fokadvies

Kaygo kan takt, souplesse, balans en evenwichtigheid aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen.

Verrichtingscijfers

Stap (2x) 8.5
Draf (2x) 8
Galop (2x) 8
Souplesse 8
Houding en balans 8
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 8.5
Aanleg als Dressuurpaard 8
Totaal 81.5
Jaarverrichting 2018
Plaats ERMELO

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Kaygo is een goed ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is voldoende aansprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding.
De hals is een fractie horizontaal aangezet, goed van lengte en heeft een goede bespiering. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en zeer goed van lengte. De rug is goed van lengte en bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier zou langer door moeten lopen. Het voorbeen is van terzijde gezien een fractie hol en van voren gezien rechtsvoor frans gesteld. Het achterbeen is licht sabelbenig. De koten zijn goed van lengte en iets week gesteld zowel vóór als achter. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm met lage verzenen.

Afstamming:
De Rhodium-zoon Capri Sonne Jr. won onder Dinja van Liere brons op het WK Jonge Dressuurpaarden en wordt inmiddels met succes in de Grand Prix uitgebracht door de Britse Laura Tomlinson. In Kaygo heeft Capri Sonne Jr. zijn eerste bij het KWPN goedgekeurde zoon. Kaygo’s moeder Filamandra keur sport-dr is een dochter van Wereldkampioen Jonge Dressuurpaarden en Grand Prix-keurhengst Westpoint, zelf is deze merrie geklasseerd in de Lichte Tour. Ze is een halfzus van Thamar Zweistra’s Grand Prix-paard Double Dutch (v.Johnson), die bij het KWPN is erkend voor de dekdienst, en van Z-paarden van Wonderboy en Negro. Hun moeder Ushimanda keur prest IBOP-dr sport-dr (v.Rubiquil) was actief in het ZZ-Licht en heeft de Zware Tour-geklasseerde Latamanda elite pref prest sport-dr PROK (v.Matador II) als moeder. Zij bracht daarnaast van Rubiquil het GP-U25-paard Hexagon’s Roumanda en een ZZ-L-paard, alsook het Zware Tour-paard R-Banderas (v.Radetzky). Verder vinden we gewaardeerde hengsten als Sultan en Doruto in de moederlijn.

Onderzoekrapport:
Kaygo is een eerlijke, betrouwbare op zijn ruiter geconcentreerde hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed rijden. De stap is zuiver, actief en zeer goed van ruimte met een goede buiging van de gewrichten. In draf beweegt de hengst lichtvoetig met een goede beentechniek, een goede ruimte en een achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is bergop, gedragen en goed van ruimte. Kaygo beweegt met veel souplesse, veel houding en een goede balans. Als dressuurpaard heeft Kaygo veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Kaygo kan takt, balans en evenwichtigheid aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen.

Moederrapportage:
Fila Manda is een goed ontwikkelde rassige  merrie met een aansprekend front die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend.
De nek is ruim voldoende van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering.
De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en goed van lengte.
De schouder is goed van lengte en iets steil van ligging.
De rug is goed van lengte en goed van bespiering.
De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten.
De croupe is iets hellend van ligging, voldoende van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is ruim voldoende van lengte.
Het voorbeen is correct gesteld.
Het achterbeen is correct gesteld.
De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn iets smal en goed van kwaliteit met iets ondergeschoven verzenen.
Het fundament is iets fijn en goed van kwaliteit.
De stap is ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende van souplesse.
De draf is goed van ruimte met een goede houding en een goed ondertredend achterbeen. Het voorbeen heeft een goede techniek.
De galop is  krachtig, ruim voldoende van ruimte, goed gedragen met een goede houding.

In de nationale dressuursport is de merrie Fila Manda, Lichte Tour geklasseerd.

Stokmaat: 1.70m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (najaar 2018). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.