Ga naar hoofdinhoud

King 

King

LEVENSNUMMER 528003201505936

Kingston JZ v Glock’s Toto jr x Arina elite eptm prok v Turbo Magic
Foto: Melanie Brevink-van Dijk

GEBOORTEDATUM 4-5-2015
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 170 cm
KLEUR ZWART
WFFS geen drager
GEREGISTREERDE(N) Ad VALK (GORINCHEM), V. Janke (Jesteburg)
Fokker(s)
J. ZEEWUSTER SLEEN

50 dagen verrichtingsonderzoek/dressuurhengsten – najaar 2018
Cat.nr. onderzoek: 33, cat.nr. HK’18: 523

V. GLOCK’S TOTO JR. V. TOTILAS
M. ARINA DP STB ELITE, EPTM-(DRES), PROK
V. TURBO MAGIC M. SARINA RP STB ELITE, PREF, SPORT-(DRES), PROK
MV. FLEMMINGH PREF — NABUUR

Verrichtingscijfers

Stap (2x) 8.5
Draf (2x) 8.5
Galop (2x) 8.5
Souplesse 8.5
Houding en balans 8.5
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 9
Aanleg als Dressuurpaard 8.5
Totaal 85.5
Jaarverrichting 2018
Plaats ERMELO

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
King is een aansprekende goed ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en bespiering. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en goed van lengte. De rug is goed van lengte, vorm en bespiering. De lendenen zijn goed van lengte en bespiering. De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier zou iets langer door mogen lopen. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit, iets lage verzenen.

Afstamming:
King’s grootvader is de zeer bekende zwarte dressuurlegende Totilas (v.Gribaldi), die onder Edward Gal bijna onoverwinnelijk was op het hoogste niveau in de sport. Totilas en Gal waren onder andere Europees kampioen, wonnen de WEG in Lexington en de Wereldbeker in Den Bosch. Zijn zoon Glock’s Toto Jr. won de Pavo Cup als vijfjarige en uit zijn eerste jaargang krijgt hij met deze Kingston reeds zijn derde zoon goedgekeurd. Kingston’s moeder Arina elite EPTM-dr PROK is een dochter van Turbo Magic, een zoon van de keurhengst Cabochon. Arina bracht van Houston een Z-dressuurpaard en haar moeder Sarina elite pref sport-dr PROK is een dochter van de preferente Flemmingh. Zij is een halfzus van een Z-dressuurpaard van Bergerac en een 1.30m-springpaard van Faldo. Uit deze moederlijn komen onder andere een ZZ-Zwaar-paard van Burggraaf alsmede diverse Z-dressuurpaarden.

Onderzoekrapport:
King is een eerlijke en betrouwbare hengst met veel voorwaartsdrang die een zeer goede instelling heeft. De hengst heeft veel inzet en bereidheid tot werken en laat zich door zijn ruiter goed bewerken. De stap is zuiver, actief en goed van ruimte. In draf heeft de hengst een goede beentechniek, een goede ruimte met een actief ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is krachtig, bergop, gedragen en goed van ruimte. King beweegt met veel tot zeer veel souplesse, zeer veel houding en een goede balans. Als dressuurpaard heeft King veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
King kan het model, de uitstraling, bewegingskwaliteit en rijdbaarheid en instelling toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
De merrie Arina is overleden.