Ga naar hoofdinhoud

Kitt SB

Kitt SB

528003201501820

50 dagen verrichtingsonderzoek/springhengsten – najaar 2018

Kitt SB (Emir R x Sam R). Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Jacquelien van Tartwijk

Cat.nr. onderzoek: 7, cat.nr. KH’18: 131
19-04-2015, 1.64 M, BRUIN
V. EMIR R V. COLMAN
M. G.RUBERTHA R3 SP STB-EXT SPORT-(SPR)
V. SAM R M. N.RUBERTH 14 RP STB PREST
MV. VOLTAIRE PREF — JOOST PREF
FOK./GER.: STAL BROUWER, ACHTER ‘T HOUT 17, 9461 TH GIETEN

Cijfers

Stap* 7
Draf*  8
Houding & balans* 8

Galop (x 2) 8
Reflexen (x 2) 9
Techniek (x 2) 9
Vermogen 8,5
Rijdbaarheid 8
Instelling  8,5
Aanleg als springpaard 8,5

Totaal 85,5

* Cijfer telt niet mee in de totaalscore

 

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Kitt SB is een ruim voldoende ontwikkelde, aansprekende hengst die goed in het rechthoeksmodel staat met een neerwaartse romprichting. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schouder is goed van lengte en fractie steil van ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van lengte. De rug is goed van lengte en iets gezonken. De lendenen zijn lang en voldoende bespierd. De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en ruim voldoende tot goed van bespiering. De broekspier zou langer door moeten lopen. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is een fractie steil gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is wat fijn en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:

Michael Greeve reed de Colman-zoon Emir R – de vader van Kitt SB – succesvol op internationaal 1.50m-niveau, waarna Rolf-Göran Bengtsson begin dit jaar de teugels overnam. Kitt’s moeder G.Rubertha R3 stb-ext (v.Sam R) sprong op 1.35m-niveau en verdiende daarmee het sportpredicaat. De tweede moeder. N.Ruberth 14 stb prest, dochter van de preferente Voltaire, bracht onder andere het internationale springpaard R.Rubertha 12 (v.Caretino) en het 1.35m-paard W.Rubertha 71 (v.Germus R). Ook is ze de grootmoeder van internationale springpaarden afstammend van Chin Chin, Wender R, Contender en Indoctro. Vervolgens zien we in de moederlijn de merrie H.Ruberth 14 stb pref prest, een product van de beproefde combinatie Joost x Abgar xx. Zij bracht het internationale 1.45m-paard W.Rubertha 73 (v.Odermus R), alsmede een 1,40m-paard van Calvados, een 1.35m-paard van Laurin Holstein en een 1.30m-paard van Contender. Ze staat als grootmoeder te boek van onder andere de KWPN-hengst Dexter R (v.Namelus R), die op 1.50m-niveai actief is, alsook van de internationale springpaarden Beau Rubertha R (v.Namelus R, 1.45m), B.Rubertha R 52 (v.Tolan R, 1.35m) en G.Rubertha R55 (v.Sam R, 1.30m). Eveneens uit deze lijn komt onder andere het GP-springpaard R.Rubertha 60 (v.Calvados).

Onderzoekrapport:

Kitt SB is een eerlijke, betrouwbare, fijn te rijden hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte. De draf is lichtvoetig, gedragen en goed van ruimte. In beweging heeft de hengst een goede houding en een goede balans. De galop is lichtvoetig, actief met een goede ruimte en veel balans. Kitt SB springt zeer goed met het lichaam naar boven met zeer goede reflexen, zeer veel lichaamsgebruik en een goede voorbeentechniek waarbij de sprong achter zeer goed wordt afgemaakt. Kitt SB lijkt voorzichtig en toont veel tot zeer veel atletisch vermogen. Als springpaard heeft Kitt SB veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Kitt SB kan het model en de galop verbeteren en springkwaliteit en dan met name reflexen en techniek toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
G.Rubertha R3 is een voldoende ontwikkelde merrie die goed in het rechthoeksmodel staat. De merrie heeft veel jeugd en mist wat bespiering.
Het hoofd is sprekend met een mooi oog.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, goed van lengte en arm van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en voldoende van lengte.
De schouder is  goed van lengte en goed van ligging.
De rug is goed van lengte en arm bespierd.
De lendenen zijn matig bespierd en matig aangesloten.
De croupe is hellend van ligging, kort en matig van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien iets toontredend en van terzijde gezien correct gesteld.
Het achterbeen is iets lang.
De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn matig ontwikkeld en goed van kwaliteit met goed ontwikkelde verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap is zuiver, goed van ruimte en heeft een goede souplesse.
De draf is goed van ruimte met een goede houding en een ruim voldoende ondertredend achterbeen. Het voorbeengebruik is goed.
De galop is lichtvoetig, krachtig, goed van ruimte, gedragen met een goede houding.

Stokmaat: 1.64m / Kleur: bruin

De merrie werd in een schrale conditie gepresenteerd.

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (najaar 2018). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.