Ga naar hoofdinhoud

Koning

Governor x Bretton Woods

LEVENSNUMMER528003201500650
GEBOORTEDATUM30-3-2015
FOKRICHTINGDressuurpaard
REGISTERSTB
VERW.SCHAP DP2,6% (GEM-HOOG)
STOKMAAT173 cm
KLEURZWART
GEREGISTREERDE(N)Ad VALK (Gorinchem), TRAININGSSTAL WITTE SCHOLTENS VOF (Gorinchem)
FOKKER. DUINSTRA, EASTERMAR

Koning, hier onder Emmelie Scholtens. Foto: Melanie Brevink – van Dijk

Afstammelingenrapportage 2020

De veulens van Koning zijn ruim voldoende tot zeer goed ontwikkeld, staan ruim voldoende tot goed in het rechthoeksmodel en hebben veel uitstraling. De veulens hebben in het algemeen een goed gevormde voorhand, meerdere veulens hebben een lichte hoofdhalsverbinding en een wat verticaal gestelde hals. Bij enkele veulens zou de hals wat mooier gevormd mogen zijn. De schouder ligt er goed in en is bij meerdere veulens duidelijk schuin gelegen. De rug is goed gelegen, een enkele keer wat week. De lendenen zijn goed van bespiering. De croupe is duidelijk hellend van ligging en wat wisselend van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld, van voren gezien meerdere malen licht frans. Het achterbeen is meerdere malen wat sabelbenig en iets weekgekoot. De stap is ruim voldoende tot goed van ruimte. In draf tonen de veulens ruim voldoende tot veel ruimte, souplesse, kracht en balans. In galop tonen de veulens ruim voldoende tot veel ruimte, souplesse, afdruk, en balans.

Aantal geregistreerde nakomelingen 2020:   26 merrieveulens/21 hengstveulens
Aantal aan huis gescoorde veulens 2020:     22 veulens  

Predicaten aan huis gescoorde moeders:

EldersReg.A/B/VBSTB/STB-EXTSterVoorl. KeurKeurElite
1434514

Fokadvies
Koning kan uitstraling toevoegen, de schouderligging en de houding verbeteren.

Verrichtingsrapportage

Koning is goedgekeurd op advies van de herkeuringscommissie op 7-12-2018:
De driejarige zoon van Governor werd na afloop van het afgelopen najaarsonderzoek niet ingeschreven in het stamboek. De herkeuringscommissie heeft na inzage van alle relevante stukken én het horen van de voorzitter van de hengstenkeuringscommissie Bert Rutten, trainingsleider Henk Hammers en senior inspecteur Wim Versteeg besloten om de hengst goed te keuren voor de KWPN fokkerij.

Exterieur:
Koning is een goed ontwikkelde langgelijnde en aansprekende hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend met een mooi oog. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is iets horizontaal aangezet , goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schouder is goed van lengte en een fractie steil van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is goed van lengte, goed van vorm en goed van bespiering. De lendenen zijn goed van lengte, goed van bespiering en zijn goed aangesloten. De croupe is een fractie hellend, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier loopt ruim voldoende door. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld, een fractie lang. De koten zijn goed van lengte, maar, zowel vóór als achter, steil gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn smal, goed ontwikkeld, goed van kwaliteit en een fractie ongelijk. De verzenen zijn goed ontwikkeld en iets verschillend van hoogte.

Afstamming:
Uit de eerste jaargang van Governor komt deze Koning. Governor won in 2017 en in 2018 onder Adelinde Cornelissen de zilveren medaille op het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo en maakte recent succesvol zijn debuut op Lichte Tour-niveau. Zijn vader Totilas heeft een onuitwisbare indruk in de dressuursport achtergelaten. Onder Edward Gal was hij op het hoogste niveau bijna onverslaanbaar, zo waren zij Europees kampioen, wonnen de WEG en de Wereldbeker. De elite IBOP-dr D-OC-merrie Gucci Boa T is de moeder van Koning en zij kreeg diverse achten tijdens haar IBOP. Moedersvader van Koning is Johnson-zoon Bretton Woods, die brons won op het WK Jonge Dressuurpaarden als vijfjarige. Onder Matthias Alexander Rath is Bretton Woods internationaal succesvol in het Inter I gestart. Grootmoeder Bolivia Top T is een elite sport-dr PROK dochter van de keurhengst Florencio. Net als zijzelf, presteerden ook een aantal van haar halfbroers en –zussen op Z2-niveau of hoger. Van Tango en Valdez bracht hun moeder Topic elite pref prest sport-dr PROK (v.Goodtimes) namelijk een Z2-paard en van Flemmingh en Rousseau ZZ-Licht-paarden. Daarnaast is ze de grootmoeder van het Lichte Tour-paard Dance on Jazz (v.Jazz) en Z-paarden van Rhodium.  

Onderzoekrapport:
Koning is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich door zijn ruiter goed bewerken. De stap is zuiver en zou meer souplesse, overstap en schoudervrijheid moeten hebben. De draf is ruim voldoende tot goed van ruimte met een achterbeen dat resoluter moet ondertreden en meer tot dragen zou moeten komen. De galop is ruim voldoende van ruimte maar daarbij zou het achterbeen meer onder de massa moeten komen. Koning beweegt met ruim voldoende tot goede souplesse, een ruim voldoende tot goede houding en een ruim voldoende balans. Als dressuurpaard heeft Koning ruim voldoende aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Moederrapportage:
Gucci Boa T is een ruim voldoende ontwikkelde, aansprekende merrie die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend met een mooi groot oog.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en ruim voldoende van lengte.
De schouder is goed van lengte en goed van ligging.
De rug is goed van lengte en ruim voldoende van bespiering.
De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten.
De croupe is hellend van ligging, goed van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is correct gesteld.
Het achterbeen is correct gesteld.
De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met goed ontwikkelde verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap is zuiver, ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende van souplesse.
De draf is lichtvoetig, goed van ruimte met een goede houding en een goed dragend achterbeen.
De galop is krachtig, ruim voldoende van ruimte, gedragen met een ruim voldoende houding.

Gucci Boa T heeft in 2014 bij de IBOP proef de volgende resultaten behaald:
Stap 8 Draf 7,5 Galop 7,5 Souplesse 8 Houding & Balans 8 Rijdbaarheid & Bewerkbaarheid 8 Aanleg dressuurpaard 7,5 Totaal 77,5

Stokmaat: 1,67m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (najaar 2018). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.