Ga naar hoofdinhoud

Kyton Platinum 

Kyton Platinum

LEVENSNUMMER 528003201508698

Kyton Platinum v Ferguson x Wilbria keur pref ibop v Ferro
Foto: Melanie Brevink-van Dijk

GEBOORTEDATUM 14-5-2015
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 169 cm
KLEUR DONKERE VOS
WFFS geen drager
GEREGISTREERDE(N) TITAN WILARAS (Riel)
Fokker(s)
W.J.J. GOESTEN BERKEL ENSCHOT

50 dagen verrichtingsonderzoek/dressuurhengsten – najaar 2018
Cat.nr. onderzoek: 29, cat.nr. HK’18: 633

Afstammelingenrapportage 2020

De veulens van Kyton zijn ruim voldoende tot zeer goed ontwikkeld. Ze staan ruim voldoende tot goed in het rechthoeksmodel en hebben veel uitstraling. De hals is ruim voldoende van lengte en ruim voldoende tot goed van richting en bespiering. De schouder is goed van ligging, bij meerdere veulens is de schouder duidelijk schuin gelegen. Het verloop van rug is bij meerdere veulens wat week en doorgaans zijn de lendenen ruim voldoende bespierd en aangesloten. De croupe meerdere keren hellend van ligging en iets wisselend van lengte.  Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld, van voren gezien enkele malen licht frans, het achterbeen is correct gesteld. De stap is ruim voldoende tot goed van ruimte. In draf tonen de veulens ruim voldoende ruimte, ruim voldoende tot veel souplesse, en ruim voldoende tot goede kracht en balans. De galop heeft een ruim voldoende ruimte, kracht, balans en ruim voldoende tot goede souplesse.

Aantal geregistreerde nakomelingen 2020:   8 merrieveulens/4 hengstveulens

Aantal aan huis gescoorde veulens 2020:     11 veulens

Predikaten aan huis gescoorde moeders:

Elders Reg.A/B/VB STB/STB-EXT Ster Voorl. Keur Keur Elite
2 2 2 2 3

Fokadvies

Kyton kan kracht en balans in de draf, souplesse in de beweging, rijdbaarheid en instelling aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen.

Verrichtingscijfers

Stap (2x) 8
Draf (2x) 8
Galop (2x) 8
Souplesse 8
Houding en balans 7.5
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 9
Aanleg als Dressuurpaard 8
Totaal 80.5
Jaarverrichting 2018
Plaats ERMELO

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Kyton Platinum is een goed ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat met een iets neerwaartse romprichting. Het hoofd is voldoende aansprekend. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en heeft ruim voldoende bespiering en komt wat diep uit de borst. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is licht gezonken en goed van lengte en bespiering. De lendenen zijn wat week en voldoende aangesloten. De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien een fractie hol en van voren gezien licht frans gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten vóór zijn lang en een fractie week gesteld en achter zijn deze goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld en hebben ruim voldoende kwaliteit waarbij de hoogte in de verzenen licht ongelijk is.

Afstamming:
Kyton Platinum is de eerste bij het KWPN goedgekeurde zoon van Ferguson (v.Floriscount), die in de internationale Inter I wordt uitgebracht door de Spanjaard Antonio Laiz Zandio. De moeder van Kyton Platinum, Wilbria keur pref IBOP-dr, stamt af van de preferente topvererver Ferro. Deze hengst was tijdens de Spelen van Sydney medeverantwoordelijk voor het Nederlandse teamzilver en individueel was hij met Coby van Baalen goed voor de vijfde plaats. Wilbria haalde 80 punten voor exterieur en beweging tijdens de keuring en bracht al vier dochters met ten minste het sterpredicaat. Ze is de grootmoeder van een Z-paard van Tango. Haar moeder Silbria elite pref PROK is een dochter van Weyden, die met Sven Rothenberger tijdens de Olympische Spelen van Atlanta (1996) individueel brons en teamzilver won. Silbria bracht van Valdez een Z-dressuurpaard. De derde moeder, Kilbria elite pref prest PROK (Sultan x Doruto), is de moeder van Z-paarden van Rubinstein en Osmium en is eveneens de grootmoeder van de GP-paarden Blue Hors Don Olymbrio (v.Jazz) van Daniel Bachmann Andersen en Cilbria IH (v.Florencio). Ook staat ze aan de basis van het LT-paard Bucks (v.Van the Man), een ZZ-Licht-paar van Ronaldo en Z-paarden van Osmium en Sandreo.

Onderzoekrapport:
Kyton Platinum is een eerlijke, betrouwbare en op zijn ruiter geconcentreerde hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en onderscheidt zich door zijn grote mate van rijdbaarheid. De stap is zuiver, actief, goed van ruimte en wordt met veel lichaamsgebruik getoond. In draf heeft de hengst een goede beentechniek, een goede ruimte met een actief ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is krachtig, bergop, gedragen en goed van ruimte met een goede voorbeentechniek. Kyton Platinum beweegt met veel souplesse, ruim voldoende houding en veel balans. Als dressuurpaard heeft Kyton Platinum veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: matig.

Fok/aanparingsadvies:
Kyton Platinum kan kracht en rijdbaarheid en instelling aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen.

Moederrapportage:
Wilbria is een goed ontwikkelde, aansprekende merrie die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend met een groot oog.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en ruim voldoende van lengte.
De schouder is ruim voldoende van lengte en iets schuin van ligging.
De rug is goed van lengte en ruim voldoende van bespiering.
De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten.
De croupe is correct van ligging, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is correct gesteld.
Het achterbeen is correct gesteld.
De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met een fractie ondergeschoven verzenen.
Het fundament is passend ontwikkeld en hard van kwaliteit.
De stap is ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende van souplesse.
De draf is ruim voldoende van ruimte met een ruim voldoende houding en een correct ondertredend achterbeen. Het voorbeen zou meer schoudervrijheid mogen hebben.
De galop is ruim voldoende krachtig, ruim voldoende van ruimte, goed gedragen met een ruim voldoende houding.

Wilbria heeft in 2006 bij de IBOP proef de volgende resultaten behaald:
Stap 7,5 Draf 7 Galop 8,5 Souplesse 7,5 Houding en Balans 7 Rijdbaarheid en Bewerkbaarheid 7,5 Aanleg als Dressuurpaard 7,5 Totaal 75,5 punten

Stokmaat: 1.71m / Kleur: donkerbruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (najaar 2018). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.