Brandbrief van Stephan Conter aan de FEI Opinie

Stephan Conter, CEO en oprichter van de Stephex Group, schreef een open brief aan de FEI-president Ingmar de Vos. De Belgische tophandelaar, vrachtwagenbouwer en concoursorganisator kwam verbaasd terug van het FEI Sports Forum in Lausanne en spreekt zich nu openlijk uit tegen de deal tussen de FEI en Tops. 

In Lausanne zag Conter onder andere dat er door de FEI niks met de Europese kritiek werd gedaan, John Madden een vraag van Henk Nooren negeerde en dat er voor de wijzigingen in de springsport werd gestemd door landen die ‘mijlenver van de echte sport staan’.

Lees ook het verslag van Paardenkrant-Horses.nl-hoofdredacteur Dirk Willem Rosie, die ook in Lausanne aanwezig was.

Gelijke kansen

Conter hoopt dat de FEI de deal met Tops nog eens wil heroverwegen. Hij vindt de deal discriminatie van ruiters zonder het grote geld, waarbij een evenementenserie (de Global Champions Tour van Jan Tops) de voorkeur krijgt boven een andere en pleit voor een systeem waarin ruiters, organisatoren, sponsoren en eigenaren gelijke kansen krijgen.

Toekomst van de springsport

En de Belg heeft niet alleen kritiek: hij oppert ook serieuze ideeën over de toekomst van de springsport: onder andere het aantal CSI*5-wedstrijden uitbreiden (waarbij ruiters kunnen kiezen tussen ‘dure’ en ‘goedkope’ wedstrijden, waar wel hetzelfde aantal rankingpunten te verdienen is), het prijzengeld in Grote Prijzen en landenwedstrijden verhogen (om zo de Nations Cup te ‘redden’) en CSI*6-wedstrijden introduceren (Aken, Spruce Meadows, Geneve, GCT-finale en grote kampioenschappen).

Lees de open brief hier helemaal (PDF)

Lees ook

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.