Ga naar hoofdinhoud

Ladignac 

Ladignac

Zonik x Apache

Ladignac (Zonik x Apache).
LEVENSNUMMER
528003201605029
GEBOORTEDATUM
3-3-2016
FOKRICHTING
Dressuurpaard
REGISTER
STB
STOKMAAT
171 cm
KLEUR
ZWARTBRUIN
WFFS
geen drager
GEREGISTREERDE(N)
DRESSUUR STAL NATHALIE SMEETS (Rhenoy), J.M. VAN UYTERT (HEEREWAARDEN)
FOKKER
DRESSUUR STAL NATHALIE SMEETS
Rheno

Afstammelingenrapportage 2020

De veulens van Ladignac zijn ruim voldoende tot zeer goed ontwikkeld. Ze staan ruim voldoende tot goed in het rechthoeksmodel en hebben veel uitstraling. Enkele veulens zijn iets neerwaarts in de romprichting. De hals is ruim voldoende van lengte en ruim voldoende tot goed van richting en bespiering. Bij een enkele veulens is de hoofdhalsverbinding wat zwaar. De schouder is goed van ligging, bij enkele veulens is de schouder duidelijk schuin gelegen. De rug is doorgaans goed van ligging, bij enkele veulens is deze iets weker en de lendenen zijn goed van bespiering. De croupe is vaak wat hellend van ligging en iets wisselend van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld, van voren gezien een enkele maal licht frans of licht toontredend. Het achterbeen is vaak correct gesteld, een enkele keer iets sabelbenig of iets steil. De kootstand is iets wisselend, voor zijn de veulens soms iets steil gekoot en achter iets week. Een veulentje heeft iets ongelijke hoeven. De stap is ruim voldoende van ruimte. In draf tonen de veulens voldoende tot ruim voldoende ruimte en kracht en ruim voldoende tot veel balans. De souplesse is iets wisselend, meerdere veulens hebben ruim voldoende tot veel souplesse. De galop heeft een ruim voldoende tot een goede ruimte, souplesse, afdruk en balans.

Aantal geregistreerde nakomelingen 2020:   13 merrieveulens/ 20 hengstveulens

Aantal aan huis gescoorde veulens 2020:     24 veulens

Predikaten aan huis gescoorde moeders:

Elders Reg.A/B/VB STB/STB-EXT Ster Voorl. Keur Keur Elite
1 8 3 2 3 7

Fokadvies

Ladignac kan maat, bewegingskwaliteit, rijdbaarheid en instelling toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Verrichtingscijfers

Ladignac (Zonik x Apache).
Stap (2x)
8.5
Draf (2x)
8
Galop (2x)
8
Souplesse
8.5
Houding en balans
8.5
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid
9
Aanleg als Dressuurpaard
8.5
Totaal
83.5
Plaatsing
Jaarverrichting
2019
Plaats
Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Ladignac is een goed ontwikkelde, aansprekende hengst die goed in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is aansprekend met een iets bolle profiellijn en een mooi oog. De nek is ruim voldoende van lengte met een correcte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en zou langer door mogen lopen. De rug is goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed aangesloten en goed bespierd. De croupe is licht hellend, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde correct gesteld en van voren gezien licht frans gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en een fractie steil gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn correct ontwikkeld.

Afstamming:
Ladignac is de eerste goedgekeurde zoon van de in 2018 erkende internationale Grand Prix hengst Zonik die onder Edward Gal uitstekend presteert. De elite sport-(dres) Z2 dressuurmerrie Helianthe (v.Apache) heeft met haar eerste veulen Ladignac al direct een klinkend resultaat met een goedgekeurde hengst. Grootmoeder Salvinia (v.Democraat) voert de predicaten ster, preferent en prestatie. Haar kinderen Bobo (v.UB40) en Europa elite sport-(dres) van Andretti presteren op respectievelijk Lichte Tour en ZZ Licht niveau. De overgrootmoeder, stermerrie Euphorbia (v.Vico), gaf de sportnakomelingen Jamal (v.Belisar) die de sportstand Z1 op zijn naam heeft, sport-(dres)merrie Lilium (v.Damiro L) met een Z2 dressuurstand en Recalcitrant (v.Gribaldi) die is gestart in de Z1 dressuur. De moederlijn vervolgt met de bekende keur preferente prestatiemerrie Lies (v.Eros), zij is onder andere de moeder van het internationale Grand Prix paard Windsor (v.Roemer). Uit deze sterke moederlijn komen ook de bekende Olympische Grand Prix merrie Nadine (v.T.C.N. Partout) met Hans Peter Minderhoud en de goedgekeurde KWPN hengsten Kroonjuweel (v.Belisar), Dorado (v.Krack C) en Galandro (v.Bon Bravour).

Onderzoekrapport:
Ladignac is een eerlijke, betrouwbare, op zijn ruiter geconcentreerde hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is actief, zuiver en goed tot zeer goed van ruimte en souplesse. De draf is ruim voldoende van ruimte met een achterbeen dat zeer goed te bewerken is. De galop heeft een krachtige afdruk, is ruim voldoende van ruimte en heeft veel gedragenheid. Ladignac beweegt met een goede beentechniek en een goede tot zeer goed houding en balans. Als dressuurpaard heeft Ladignac veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Ladignac kan bewegingskwaliteit, rijdbaarheid en instelling toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Helianthe is een goed ontwikkelde merrie die voldoende in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is zeer sprekend met een mooi oog.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en ruim voldoende van lengte.
De schouder is ruim voldoende van lengte en is goed van ligging.
De rug is voldoende van lengte en goed van bespiering.
De lendenen zijn iets strak bespierd en ruim voldoende aangesloten.
De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is ruim voldoende van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien, linksvoor licht toontredend en van terzijde gezien correct gesteld.
Het achterbeen is correct gesteld.
De koten zijn ruim voldoende van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit met ruim voldoende ontwikkelde verzenen.
Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap is voldoende van ruimte en voldoende van souplesse.
De draf is ruim voldoende van ruimte met een voldoende houding en een ruim voldoende ondertredend achterbeen. Het voorbeen zou wat meer schoudervrijheid kunnen hebben.
De galop is ruim voldoende krachtig, ruim voldoende van ruimte, ruim voldoende gedragen met een voldoende houding.

Helianthe heeft in 2015 bij de IBOP proef de volgende resultaten behaald:
Stap 8 Draf 7 Galop 7,5 Souplesse 7,5 Houding en Balans 7,5 Rijdbaarheid en Bewerkbaarheid 7,5 Aanleg als dressuurpaard 7,5 Totaal 75 punten

In de nationale dressuursport in de merrie Helianthe, Z2 geklasseerd.

Stokmaat: 1.70m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (voorjaar 2019). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.