Ga naar hoofdinhoud

Lantanas

Lantanas

Sir Donnerhall x Hemmingway

Lest of Lantana (Sir Donnerhall I x Hemmingway).
LEVENSNUMMER
528003201609923
GEBOORTEDATUM
9-7-2016
FOKRICHTING
Dressuurpaard
REGISTER
STB
STOKMAAT
169 cm
KLEUR
VOS
WFFS
geen drager
GEREGISTREERDE(N)
Van Olst Horses (Den Hout), S.A.C. Kleuskens (Horst)
FOKKER
S.A.C. Kleuskens
Horst

Afstammelingenrapportage 2020

De veulens van Lantanas zijn ruim voldoende tot zeer goed ontwikkeld. Ze staan ruim voldoende tot zeer goed in het rechthoeksmodel en hebben veel uitstraling. De hals is ruim voldoende van lengte en bespiering, de hals is doorgaans verticaal van richting. De schouder is goed van ligging. De rug is goed van bespiering, een enkele keer iets week. De lendenen zijn goed aangesloten en bespierd. De croupe goed van ligging en ruim voldoende tot goed van lengte.  Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld, van voren gezien enkele malen licht frans of licht toontredend. Het achterbeen is meestal correct gesteld, een enkele keer iets sabelbenig. De kootstand is bij enkele veulens iets week. Twee veulentjes hebben iets ongelijke hoeven. De stap is ruim voldoende tot goed van ruimte. In draf tonen de veulens ruim voldoende tot veel ruimte, souplesse en balans. De kracht is iets wisselend, meerdere veulens hebben een goede tot zeer goede kracht. De galop heeft een ruim voldoende tot goede ruimte, kracht, balans en veel tot zeer veel souplesse.

Aantal geregistreerde nakomelingen 2020:   13 merrieveulens/23 hengstveulens
Aantal aan huis gescoorde veulens 2020:     24 veulens

Predikaten aan huis gescoorde moeders:

Elders Reg.A/B/VB STB/STB-EXT Ster Voorl. Keur Keur Elite
4 6 2 5 7

Fokadvies

Lantanas is een laag verwante hengst aan de populatie en kan formaat, lengte en beentechniek toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Verrichtingscijfers

Lest of Lantana (Sir Donnerhall I x Hemmingway).
Stap (2x)
8
Draf (2x)
8.5
Galop (2x)
8.5
Souplesse
8
Houding en balans
7.5
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid
7.5
Aanleg als Dressuurpaard
8
Totaal
81
Plaatsing
Jaarverrichting
2019
Plaats
Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Lantanas is een goed ontwikkelde, aansprekende hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is aansprekend met een mooi oog. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm en lengte en komt iets diep uit de borst. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en goed van lengte. De rug is licht gezonken, goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn lang, goed aangesloten en goed bespierd. De croupe is goed van ligging, lengte en bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien bokbenig en ingesnoerd en van voren gezien rechtsvoor licht frans gesteld. Het achterbeen is lang en licht sabelbenig. De koten zijn zowel vóór als achter goed van lengte en iets week gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, wat smal en goed van kwaliteit. De verzenen zijn ondergeschoven.

Afstamming:
De sterk verervende Sir Donnerhall, de vader van Lantanas, verenigt twee Duitse topverervers in zich, namelijk Sandro Hit en Donnerhall. De moeder van Lantanas, de ster preferente prestatiemerrie Lantana V (v.Hemmingway) gaf 7 hengstveulens en 10 merrieveulens, waarvan er 7 minimaal ster zijn geworden. Haar meest succesvolle dochter is Vitana V. (v.Donnerhall) die internationaal in de Grand Prix is uitgebracht door Stephanie Peters en Morgan Barbancon Mestre. Op haar beurt is Vitana V. de moeder van de KWPN erkende internationale Grand Prix hengst Cennin (v.Vivaldi) met Madeleine Witte-Vrees. Van de nakomelingen van grootmoeder Dartha B ster pref (v.Zuidhorn) zijn Marway V ster sport-(dres) (v.Hemmingway) en Ulita V. (v.Olivi) in de klasse Z2 dressuur uitgekomen. De keur preferente overgrootmoeder Urcha is ook de overgrootmoeder van de succesvolle internationale Grand Prix springpaarden Chaplin (v.Verdi) met Martin Fuchs (Zwi.) en Picolien Zeldenrust (v.Indoctro) met Doda de Miranda (Bra.)

Onderzoekrapport:
Lantanas is een eerlijke, betrouwbare hengst met veel voorwaartsdrang en een goede instelling. De hengst heeft veel inzet en bereidheid tot werken maar is vaak nog onrustig in de mond en in de aanleuning. De stap is zuiver, actief en goed van ruimte en souplesse. In draf heeft de hengst een actieve beentechniek, een goede tot zeer goede ruimte en een achterbeen dat goed te bewerken is. De galop is krachtig, bergop, gedragen en goed van ruimte, Lantanas beweegt met veel souplesse en een ruim voldoende tot goede houding en balans. Als dressuurpaard heeft Lantanas veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Lantanas is een laag verwante hengst aan de populatie en kan formaat en beentechniek toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Lantana is een voldoende ontwikkelde, aansprekende merrie die nog iets meer in het rechthoeksmodel zou mogen staan.
De nek is ruim voldoende van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is zou iets langer mogen zijn, is goed van vorm en is ruim voldoende van bespiering.
De schoft is zeer goed ontwikkeld.
De schouder is goed van ligging.
De rug is voldoende van bespiering en de lendenen zijn goed aangesloten.
De croupe is iets hellend van ligging en goed van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien een fractie toontredend en van terzijde gezien correct gesteld.
Het achterbeen is iets sabelbenig gesteld.
De koten zijn correct gesteld.
De hoeven zijn ruim voldoende ontwikkeld met correct ontwikkelde verzenen.
Het fundament is een fractie fijn en iets voos van kwaliteit.
De stap is voldoende van ruimte.
De draf is voldoende van ruimte met een ruim voldoende souplesse.

De merrie Lantana is overleden, deze beschrijving is opgesteld aan de hand van in de database beschikbare informatie die opgesteld is op drie jarige leeftijd.

Stokmaat: 1.61m / Kleur: donkerbruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (voorjaar 2019). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.