Ga naar hoofdinhoud

Last Minute

Last Minute (Verdi TN x Caretino)

28 Last Minute (Verdi x Caretino) Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 826002160877372
GEBOORTEDATUM 25-5-2016
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 166 cm
KLEUR BRUIN
GEREGISTREERDE(N) S. HOGENKAMP (Doetinchem), STAL VAN DER VLEUTEN (Someren)
Fokker(s)

MW.A.EN W. WOLTERS GRONINGEN
H.C C M. ONGERING GRONINGEN

Verrichtingscijfers


Stap 6,00
Draf 6,00
Houding en balans 6,00
Galop (2x)7,50
Reflexen (2x)8,00
Techniek (2x)7,50
Vermogen 8,00
Rijdbaarheid 8,00
Instelling 8,00
Aanleg als springpaard 7,50
Totaal 77,50
Plaatsing-
Jaarverrichting 2020
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Last Minute is een ruim voldoende ontwikkelde hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat, met een neerwaartse romprichting. De hengst heeft sprekend hoofd. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schouder is ruim voldoende van lengte en goed van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is goed van lengte en ruim voldoende bespierd. De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en ruim voldoende aangesloten. De croupe is hellend, voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien correct  gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed van kwaliteit. De voeten zijn voldoende ontwikkeld, goed van vorm en voldoende van kwaliteit. De verzenen zijn iets laag.

Afstamming:

Last Minute is een zoon van de preferente Verdi, die een indrukwekkende sportcarriere op zijn naam heeft staan. Onder Maikel van der Vleuten was de Quidam de Revel-zoon ruim tien jaar actief in de topsport. Onder zijn belangrijkste resultaten vinden we de gouden teammedaille tijdens de WEG in Caen in 2014, de zilveren teammedaille tijdens de Spelen van 2012 in Londen en de gouden teammedaille tijdens het EK in Aken in 2015.

Last Minute moeder is Mona Lisa (v.Caretino), een volle zus van het internationale 1.50m-springpaard Caretol 2 van Richard Spooner. Hun moeder Careca (v.Capitol I) bracht daarnaast nog twee 1.40m-paarden en een 1.30m-paard van Caretino, Lavaletto en Locato. Ook is ze de grootmoeder van een groot aantal (inter)nationale springpaarden tot 1.45m-niveau. Haar moeder Fidelitas (v.Frivol xx) is de overgrootmoeder van Caracas 49 (v.Carthago), die met Kevin Babington Grand Prix sprong, en van C’Est la Vie 33 (v.Carthago), eveneens Grand Prix met Angelica Augustssn Zanotelli. Daarnaast is ze (over)grootmoeder van een lange rij (inter)nationale springpaarden, waaronder het 1.50m-paard Clearstay (v.Clearway) van Vincent Lambrecht.

Onderzoekrapport:

Last Minute is een eerlijke, betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft ruim voldoende bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende tot goed bewerken. De stap en draf zijn voldoende van ruimte en kracht. De galop is ruim voldoende van ruimte en zou meer schoudervrijheid moeten hebben. De hengst beweegt op de voorhand en heeft ruim voldoende balans. Last Minute springt goed met het lichaam naar boven met goede reflexen. De hengst springt met een goede voorbeen techniek, ruim voldoende lichaamsgebruik. De heup wordt op de sprong goed naar boven gebracht, maar zou de hoek in het spronggewricht meer moeten openen. Last Minute lijkt ruim voldoende voorzichtig en toont veel vermogen. Als springpaard heeft Last Minute ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een heel goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Last Minute kan reflexen en instelling toevoegen aan de springpaardenfokkerij. De merries moeten niet op de voorhand gebouwd zijn.

Moederrapportage:

Mona Lisa is een voldoende ontwikkelde merrie die voldoende in het rechthoeksmodel staat met een neerwaartse romprichting.

Het hoofd is sprekend met een mooi groot oog.

De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.

De hals is goed van vorm, goed van lengte en arm van bespiering.

De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.

De schouder is goed van lengte en goed van ligging.

De rug is week, voldoende van lengte en arm van bespiering.

De lendenen zijn arm bespierd en voldoende aangesloten.

De croupe is hellend van ligging, voldoende van lengte en arm van bespiering.

De broekspier is goed van lengte.

Het voorbeen is van voren gezien correct en van terzijde gezien correct.

Het achterbeen is correct gesteld.

De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.

De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met goede verzenen.

Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.

De stap is zuiver, goed van ruimte en goed van souplesse.

De draf is goed van ruimte, voldoende actief met een goede houding en een goed dragend achterbeen.

De galop is voldoende krachtig en actief, goed van ruimte, goed gedragen met een goede houding.

Stokmaat: 1.65m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (november 2020). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.