Ga naar hoofdinhoud

Le Formidable

Le Formidable

Bordeaux x Ferro

LEVENSNUMMER 528003201605775

22 Le Formidable v Bordeaux x Ferro. Foto: Paardenkrant/Melanie Brevink-van Dijk

GEBOORTEDATUM 10-5-2016
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 171 cm
KLEUR ZWART
WFFS geen drager
GEREGISTREERDE(N) S. POEL (Heusden)
Fokker(s)
S. POEL Heusden

Afstammelingenrapportage 2020

De veulens van Le Formidable zijn ruim voldoende tot zeer goed ontwikkeld. Ze staan doorgaans ruim voldoende tot goed in het rechthoeksmodel en hebben veel uitstraling. Enkele veulens zijn iets neerwaarts in de romprichting. De hals is doorgaans goed van lengte en ruim voldoende tot goed van richting en bespiering. Meerdere veulens hebben een lichte hoofdhalsverbinding. De hals komt bij enkele veulens wat diep op de borst en zou nog meer bovenlijn bespiering mogen hebben. De schouder is goed van ligging, bij meerdere veulens is de schouder duidelijk schuin gelegen. De rug is bij meerdere veulens iets week en de lendenen zijn iets wisselend van bespiering. De croupe is meerdere keren hellend van ligging en is iets wisselend van lengte.  Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld, van voren gezien een enkele keer licht frans, het achterbeen is doorgaans correct gesteld, bij enkele veulens is het achterbeen iets sabelbenig. De koostand is in het algemeen correct, bij enkele veulens is de kootstand iets weker. Het fundament is hard en een aantal keer iets fijn. De stap is ruim voldoende van ruimte. In draf tonen de veulens ruim voldoende tot een goede ruimte, souplesse, kracht en balans. De galop heeft een ruim voldoende ruimte en souplesse. De veulens galopperen met ruim voldoende tot goede afdruk en balans.

Aantal geregistreerde nakomelingen 2020:   151 merrieveulens/129 hengstveulens
Aantal aan huis gescoorde veulens 2020:     26 veulens

Predicaten aan huis gescoorde moeders:

Elders Reg.A/B/VB STB/STB-EXT Ster Voorl. Keur Keur Elite
1 3 5 6 1 3 7

Fokadvies

Le Formidable kan houding en voorbeentechniek toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Verrichtingscijfers

Stap (2x)
7.5
Draf (2x)
8
Galop (2x)
8.5
Souplesse
8
Houding en balans
8.5
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid
8
Aanleg als Dressuurpaard
8
Totaal
80.5
Plaatsing
Jaarverrichting
2019
Plaats
Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Le Formidable is een goed ontwikkelde, aansprekende hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is ruim voldoende van lengte. De rug is een fractie gezonken, ruim voldoende van lengte en ruim voldoende bespierd. De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en ruim voldoende aangesloten. De croupe is licht hellend, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld van voren gezien rechtsvoor licht frans gesteld. Het achterbeen is een fractie sabelbenig gesteld. De koten voor en achter zijn lang en week gesteld. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn correct ontwikkeld.

Afstamming:
Le Formidable, de kampioen van de KWPN Stallion Show 2019, is een zoon van de Grand Prix-hengst Bordeaux, die hiermee zijn zevende zoon bij het KWPN krijgt goedgekeurd.
De moeder van Le Formidable is de merrie Vienna, een dochter van de preferente olympische dressuurhengst Ferro. Zij is ook de moeder van de KWPN-hengst Four Legends KS (v.Wynton), een ZZ-Zwaar-paard van Wynton en een Z2-paard van dezelfde vader. Haar moeder Annabel, een dochter van de stempelhengst De Niro, is een bekende fokmerrie. Zij staat namelijk te boek als moeder van de KWPN-hengsten Bretton Woods (v.Johnson), die Inter I is geklasseerd, en Chagall D&R (v.Jazz) die onder Patrick van der Meer internationaal Grand Prix startte. Annabel bracht van Ferro nog een ZZ-Zwaar-paard en van Wynton een dochter die in het ZZ-L is geklasseerd.

Onderzoekrapport:
Le Formidable is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, ruim voldoende tot goed van ruimte met ruim voldoende souplesse. De draf is lichtvoetig met een mooi voorbeengebruik, is goed van ruimte met een achterbeen dat nog meer kracht zou moeten ontwikkelen. De galop is goed bergop met een zeer goede voorbeentechniek, goed van ruimte maar zou meer kracht en afdruk kunnen hebben. Le Formidable beweegt met een goede tot zeer goede houding, een goede balans en een goede souplesse. Als dressuurpaard heeft Le Formidable veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
In het begin van het onderzoek is de hengst fysiotherapeutisch behandeld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:
Le Formidable kan houding en voorbeentechniek toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Vienna is een ruim voldoende ontwikkelde merrie die goed in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend, iets lang.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering.
De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en voldoende van lengte.
De schouder is goed van lengte en ruim voldoende van ligging.
De rug is goed van lengte en iets week van bespiering.
De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten
De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is ruim voldoende van lengte.
Het voorbeen is iets kort en correct gesteld.
Het achterbeen is correct gesteld met een iets ingestoken pijp.
De koten zijn goed van lengte en iets week gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met iets lage verzenen
Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap is ruim voldoende van ruimte en goed van souplesse.
De draf is ruim voldoende van ruimte met een ruim voldoende houding en een goed ondertredend/dragend achterbeen. Het voorbeen komt ruim voldoende uit de schouder.
De galop is krachtig, ruim voldoende van ruimte, goed gedragen met een ruim voldoende houding.

Vienna heeft in 2005 bij de EPTM proef de volgende resultaten behaald:
Stap 8 Draf 8 Galop 8 Geschiktheid als dressuurpaard 8 Springen afdruk 5 Springen techniek 5 Springen vermogen 6 Geschiktheid als springpaard 5 Totaal 66 punten

Stokmaat: 1.66m / Kleur: zwartbruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (januari 2020). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.