Ga naar hoofdinhoud

Le Kannan

Le Kannan

Kannan x Hors la Loi II

LEVENSNUMMER 528003201609051

11 Le Kannan v Kannan x Hors la Loi II. Foto: Paardenkrant/Melanie Brevink-van Dijk

GEBOORTEDATUM 22-4-2016
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 169 cm
KLEUR ZWARTBRUIN
WFFS geen drager
GEREGISTREERDE(N) STAL BROUWER (Gieten), J.M. VAN UYTERT (HEEREWAARDEN), COMB. AALDERING SWELHEIM (LOOSBROEK)
Fokker(s)
NAAMWOONPLAATS
E. & M.J. SLEUTELS ROGGEL

Afstammelingenrapportage 2020

De veulens van Le Kannan zijn goed ontwikkeld die goed in het rechthoeksmodel staan met uitstraling, met een neerwaartse romprichting. De veulens hebben een goed gevormde voorhand. De hals komt soms diep uit de borst. De schoft is goed ontwikkeld. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug en lendenen zijn goed van lengte en goed van bespiering. De croupe is voldoende van lengte en hellend van ligging. Het voorbeen is van voren gezien meerdere keren frans gesteld en terzijde gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. Het beenwerk is hard van kwaliteit en goed ontwikkeld. De stap is zuiver en voldoende actief. De veulens zouden in draf iets meer afdruk en balans moeten hebben. De veulens galopperen lichtvoetig met een goede afdruk en balans.

Aantal geregistreerde nakomelingen 2020:   8 merrieveulens/10 hengstveulens

Aantal aan huis gescoorde veulens 2020:     16 veulens

Predicaten aan huis gescoorde moeders:

Elders Reg.A/B/VB STB/STB-EXT Ster Voorl. Keur Keur Elite
5 3 4 4

Fokadvies

Le Kannan kan lengte in het lichaam en uitstraling toevoegen. Daarnaast kan hij  springkwaliteit, en met name techniek en vermogen, toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Verrichtingscijfers

Stap
6
Draf
6.5
Houding en balans
7
Galop (2x)
7.5
Reflexen (2x)
8.5
Techniek (2x)
8.5
Vermogen
8.5
Rijdbaarheid
7.5
Instelling
8
Aanleg als springpaard
8.5
Totaal
81.5
Plaatsing
Jaarverrichting
2019
Plaats
Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Le Kannan is een aansprekende, goed ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schouder is voldoende van lengte en goed van ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van lengte. De rug is goed van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en doen iets strak aan. De croupe is goed van ligging en lengte en ruim voldoende tot goed bespierd. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is iets gebogen. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
De hengst Kannan – de vader van Le Kannan –  behoeft geen toelichting. Hij wist in de sport te imponeren tijdens grote kampioenschappen als het EK van 2005 en won diverse Grote Prijzen en Nations Cups onder Michel Hecart.
In de moederlijn van Le Kannan vinden we diverse stempelhengsten op rij, namelijk de keurhengst Hors La Loi II, de preferente Burggraaf en de keurhengst Le Mexico.
Moeder Zereusa S sprong zelf naar 80 punten tijdens de IBOP en bereikte in haar sportcarrière het 1.40m-niveau. Haar moeder Heidi bracht van New York een 1.30m-paard en is grootmoeder van een aantal andere paarden op dat niveau. De daaropvolgende moeder is Brigitte (v.Le Mexico), en zij is niet alleen de moeder van het Grand Prix-paard Re Mexico (v.Concorde), maar ook de grootmoeder van KWPN-hengst Etoulon VDL, die op 1.50m-niveau actief is. Ook komen uit haar nafok onder andere de sportpaarden Broken Heart (v.Concorde, 1.60m), Corleone (v.Vincenzo, 1.50m), Edoctro (v.Indoctro, 1.50m), Tereusa (v.Heartbreaker, ISP) en de KWPN-hengst Levi VDL (v.Arezzo VDL). Uit de moederlijn komen eveneens de internationale springpaarden Illusion (v.Calvados) en Oteusi (v.Burggraaf).

Onderzoekrapport:
Le Kannan is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende bewerken en is nog wisselend in de aanleuning. De stap is voldoende van ruimte en souplesse. De draf is op de voorhand en ruim voldoende van ruimte. De galop is op de voorhand en ruim voldoende tot goed van ruimte. In beweging heeft de hengst een ruim voldoende houding en balans. Le Kannan springt zeer goed met de schoft naar boven met goede reflexen. De hengst springt met een goede voorbeentechniek en veel lichaamsgebruik. De sprong achter wordt doorgaans goed afgemaakt.  Le Kannan lijkt voorzichtig en toont veel tot zeer veel vermogen. Als springpaard heeft Le Kannan veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende tot goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:
Le Kannan kan springkwaliteit, en met name techniek en vermogen, toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Zereusa S is een goed ontwikkelde iets neerwaarts gebouwde merrie die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend met vriendelijk oog.
De nek is voldoende van lengte met een voldoende hoofd-halsverbinding.
De hals is horizontaal aangezet, goed van lengte en goed van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.
De schouder is goed van lengte en goed van ligging.
De rug is ruim voldoende van lengte en goed van bespiering.
De lendenen zijn zeer goed bespierd en goed aangesloten.
De croupe is recht van ligging, kort en goed van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is correct gesteld.
Het achterbeen is correct gesteld.
De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn gelijk, goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met lage verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap is zuiver, voldoende van ruimte en goed van souplesse.
De draf is voldoende van ruimte met een neerwaartse houding en een goed ondertredend achterbeen.
De galop is krachtig, goed van ruimte, gedragen met een neerwaartse houding.

Zereusa S heeft in 2008 de IBOP afgelegd met de volgende punten.
Stap 6,5 Draf 6 Houding & Balans 6,5 Galop 7 Reflexen 8,5 Techniek 8,5 Vermogen 8,5 Instelling 8 Rijdbaarheid 7,5 Aanleg springpaard 8 Totaal 80 Punten

In de sport is de merrie Zereusa S nationaal 1.40m geklasseerd.

Stokmaat: 1.64m / Kleur: vos

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (januari 2020). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.