Ga naar hoofdinhoud

L’Extreme BH

L’Extreme BH

Canturo x Calvaro Z

LEVENSNUMMER 25000116398444D
GEBOORTEDATUM 6-8-2016
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 172 cm
KLEUR BRUIN
WFFS geen drager
GEREGISTREERDE(N) BLACK HORSES B.V. (Sliedrecht)
Fokker(s)
A. EN F. LEBONOUILLY DU HOULEY

Afstammelingenrapportage 2020

De veulens van L’Extreme BH zijn goed ontwikkeld en lang gelijnd en beschikken over veel uitstraling. Het hoofd is sprekend met een mooi groot oog. De veulens hebben een goed gevormde voorhand. De schoft-schouder is goed ontwikkeld. De rug en lendenen zijn goed van lengte en voldoende van bespiering. De croupe is enkele malen iets kort van lengte en ruim voldoende van ligging. Het voorbeen is terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien voldoende correct gesteld. Het achterbeen is voldoende correct gesteld. Het beenwerk is hard van kwaliteit en goed van vorm. De stap is zuiver en voldoende actief. De veulens draven met een goede ruimte en een goede souplesse. De galop is ruim, actief en lichtvoetig.

Aantal geregistreerde nakomelingen 2020:   8 merrieveulens/5 hengstveulens

Aantal aan huis gescoorde veulens 2020:     10 veulens

Predicaten aan huis gescoorde moeders:

Elders Reg.A/B/VB STB/STB-EXT Ster Voorl. Keur Keur Elite
6 2 2

Fokadvies

L’Extreme BH kan maat, formaat en uitstraling toevoegen aan de springpaarden fokkerij. Daarnaast kan hij de galop verbeteren.

Verrichtingscijfers

Stap
7
Draf
8
Houding en balans
8
Galop (2x)
8.5
Reflexen (2x)
8.5
Techniek (2x)
8
Vermogen
8
Rijdbaarheid
8.5
Instelling
8.5
Aanleg als springpaard
8.5
Totaal
83.5
Plaatsing
Jaarverrichting
2019
Plaats
Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
L’Extreme BH is een goed ontwikkelde, aansprekende hengst die voldoende in het rechthoeksmodel staat met een neerwaartse romprichting. Het hoofd is sprekend. De nek is voldoende van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en van ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van lengte. De rug is iets gezonken en voldoende van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en ruim voldoende bespierd. De broekspier is voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien een fractie hol en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is wat steil gesteld. De koten zijn voldoende van lengte en correct gesteld. Het fundament is voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
Deze  L’Extreme BH stamt af van de in de sport zeer succesvolle Canturo (v.Cantus). Onder de Braziliaan Bernardo Alves nam de hengst deel aan de Olympische Spelen van 2004 in Athene en het WK in Aken in 2006.
De moeder van  L’Extreme BH, Shou d’Ouilly (v.Calvaro Z), sprong op internationaal 1.50m-niveau met Catherine van Roosbroeck en is nog altijd actief in de sport. Ook haar moeder Osiris d’Ouilly (v.Quick Star), heeft zich onder Laura Kraut ruimschoots bewezen op 1.55m-niveau. Zij is de moeder van het 1.60m-paard Tefnout d’Ouilly van Gregory Wathelet , 1.35m-paarden van Ugano Sitte en Modesto, en bracht van deze laatste nog een 1.30m-paard. Vervolgens vinden we als overgrootmoeder Isis d’Ouilly (v.Narcos II), die het 1.45m-paard Bellini Dufaure De L (v.Mylord Carthago) bracht, alsmede 1.40m-paarden van Cheers Cassini en Lando.

Onderzoekrapport:
L’Extreme BH is een eerlijke, betrouwbare, fijn te rijden hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich goed tot zeer goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig, gedragen en goed van ruimte. In beweging heeft de hengst een goede houding en een goede balans. De galop is lichtvoetig, actief met een goede ruimte en zeer veel balans waarbij de hengst heel makkelijk changeert. L’Extreme BH springt zeer goed met het lichaam naar boven met goede tot zeer goede reflexen, veel lichaamsgebruik en een goede voorbeentechniek waarbij de sprong achter zeer goed wordt afgemaakt. L’Extreme BH lijkt voorzichtig en toont veel tot veel atletisch vermogen. Als springpaard heeft  L’Extreme BH veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: matig.

Fok/aanparingsadvies:
L’Extreme BH kan het model verbeteren en maat, formaat en springkwaliteit toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Shou D’Ouilly is een goed ontwikkelde merrie die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat met een iets neerwaartse romprichting.
Het hoofd is voldoende sprekend.
De nek is ruim voldoende van lengte met een iets zware hoofd-halsverbinding.
De hals is horizontaal aangezet, goed van lengte en voldoende van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en ruim voldoende van lengte.
De schouder is goed van lengte en steil van ligging.
De rug is ruim van lengte en ruim voldoende van bespiering.
De lendenen zijn voldoende bespierd en voldoende aangesloten.
De croupe is hellend, kort en ruim voldoende van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien correct en van terzijde gezien iets hol.
Het achterbeen is steil gesteld.
De koten zijn ruim voldoende van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met goed ontwikkelde verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap is ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende van souplesse.
De draf is voldoende van ruimte met een voldoende houding en een ruim voldoende ondertredend achterbeen.
De galop is krachtig, goed van ruimte, lichtvoetig en gedragen.

In de internationale springsport is de merrie Shou D’Ouilly 1.50m geklasseerd.

Stokmaat: 1.73m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (januari 2020). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.