Ga naar hoofdinhoud

Liverpool

Liverpool (Tangelo van de Zuuthoeve x Lux Z)

26 Liverpool (Tangelo vd Zuuthoeve x Lux) Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201602039
GEBOORTEDATUM 16-3-2016
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 169 cm
KLEUR BRUIN
WFFS geen drager
GEREGISTREERDE(N) DE Radstake B.V. (VARSSEVELD)
Fokker(s)
B. DERKSEN STEENDEREN

Verrichtingscijfers

Stap 7,50
Draf 7,00
Houding en balans 7,00
Galop (2x)8,00
Reflexen (2x)8,00
Techniek (2x)8,00
Vermogen 8,00
Rijdbaarheid 8,00
Instelling 8,00
Aanleg als springpaard 8,00
Totaal 80,00
Plaatsing-
Jaarverrichting 2020
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Liverpool is een goed ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat, met een neerwaartse romprichting. De hengst heeft een sprekend hoofd. De nek is ruim voldoende van lengte. De hals is horizontaal aangezet, goed van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn iets strak. De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien licht Frans gesteld. Het achterbeen is correct gesteld.

De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:

De preferente Tangelo van de Zuuthoeve, Grand Prix geklasseerd onder Roelof Bril, staat als vader van Liverpool te boek.

Liverpool’s moeder Dauphine keur IBOP-spr (v.Lux) is de moeder van een internationaal springpaard van Toulon en haar volle broer is het Grand Prix-springpaard Sebastian van Christian Ahlmann. Hun moeder Leslie elite preferent prestatie sport-spr (v.G.Ramiro Z) sprong zelf op 1.35m-niveau en bracht van Voltaire nog twee 1.30m-paarden. Ook is ze de (over)grootmoeder van een groot aantal sportpaarden, waaronder het Grand Prix-paard Bastian (v.Utopie) van Christian Hess en het 1.50m-paard Bernard (v.Utopie). Vervolgens vinden we de merrie Herarda elite preferent prestatie sport-spr (v.Nimmerdor) in de moederlijn, de moeder van onder andere de KWPN-hengst Michael (v.Zeus) die Grand Prix sprong, en de eveneens Grand Prix-geklasseerde Willemijn (v.Numero Uno) van Charlotte Verhagen. Ook bracht ze onder andere het internationale springpaard Urceline (v.G.Ramiro Z) en is ze (over)grootmoeder van diverse internationale springpaarden. De vierde moeder, Viola keur preferent prestatie (v.Lucky Boy xx), is de moeder van de KWPN-hengsten Ditmar (v.Amor) en Jacomar (v.G.Ramiro Z) die met Marc Houtzager Grand Prix sprong en van het 1.50m-paard Pingpong (v.Amor).

Onderzoekrapport:

Liverpool is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft ruim voldoende tot veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende tot goed van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De galop is goed van ruimte, Liverpool changeert hierbij goed. In beweging gaat de hengst iets op de voorhand en heeft een goede balans. Liverpool springt met ruim voldoende tot veel afdruk. Liverpool springt met een goed lichaamsgebruik en een goede beentechniek. Liverpool lijkt heel voorzichtig en toont veel vermogen. Als springpaard heeft Liverpool veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Liverpool kan instelling, rijdbaarheid en voorzichtigheid toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

Dauphine is een goed ontwikkelde aansprekende merrie die goed in het rechthoeksmodel staat.

Het hoofd is sprekend.

De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.

De hals is horizontaal van vorm, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering.

De schoft is goed ontwikkeld en voldoende van lengte.

De schouder is goed van lengte en goed van ligging.

De rug is goed van lengte en iets arm van bespiering.

De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten.

De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed van bespiering.

De broekspier is goed van lengte.

Het voorbeen is van voren gezien correct gesteld en van terzijde gezien correct gesteld.

Het achterbeen is steil.

De koten zijn goed van lengte en iets week gesteld.

De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met lage verzenen.

Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.

De beweging is in verband met een blessure niet beoordeeld.

Dauphine heeft als driejarige de IBOP afgelegd met de volgende cijfers:

Stap 7,5 Draf 6,5 Houding & Balans 7 Galop 8 Reflexen 8 Techniek 7,Instelling 7,5 Rijdbaarheid 8 Aanleg Springpaard 8 Totaal 78,5

Stokmaat: 1.68m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (november 2020). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.