Ga naar hoofdinhoud

Maddox Mart

Maddox Mart (Hennessy x Bordeaux)

LEVENSNUMMER 528003201706844
GEBOORTEDATUM 8-5-2017
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP DP 2,8% (HOOG)
STOKMAAT 168 cm
KLEUR ZWARTBRUIN
WFFS geen drager
GEREGISTREERDE(N)Gestüt Schafhof (Kronberg/ Ts.)
FOKKER C.W. VAN BAALEN (Gellicum)

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Maddox Mart is een goed ontwikkelde hengst, die goed in het rechthoeksmodel staat en die een fractie neerwaartse romprichting heeft. Het hoofd is ruim voldoende sprekend. De nek is ruim voldoende van lengte met een correcte hoofd hals verbinding. De hals is ruim voldoende van vorm, goed van lengte, goed van bespiering en komt een fractie diep uit de borst. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte en ruim voldoende bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en een fractie strak aangesloten. De croupe is een fractie hellend, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is een fractie sabelbenig gesteld. De koten voor en achter zijn goed van lengte en goed gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, ruim voldoende van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn licht ongelijk.

Afstamming:

Maddox Mart is de eerste goedgekeurde zoon van de in de Inter-I geklaseerde Hennessy. Deze laatste is een zoon van stempelhengst De Niro, die zelf Grand Prix geklasseerd was en vader is van een groot aantal Grand Prix-paarden, zoals Desperados en KWPN-hengst Voice.

De elite IBOP-merrie Fanirma is een dochter van keurhengst Bordeaux, die internationaal in de Grand Prix uitkwam met Isabel Freese. Haar stermoeder Vanirma heeft de preferente topvererver Ferro als vader, die zelf op Grand Prix-niveau liep en teamzilver won tijdens de Olympische Spelen in Sydney met Coby van Baalen. Haar volle broer is de KWPN-hengst Paddox, die in de Lichte Tour is geklasseerd, en hun moeder Janirma (v.Darwin) bracht daarnaast een Z-dressuurpaard van Undigo. Ook is ze de grootmoeder van de KWPN-hengst Aqiedo (v.Undigo), die met Adelinde Cornelissen internationaal op het hoogste niveau uitkomt en van diverse Z-dressuurpaarden.

Onderzoekrapport:

Maddox Mart is een eerlijke, betrouwbare, sympathieke hengst. Hij beschikt over een goede instelling en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, actief, goed van ruimte en schreidend. De draf is actief, heeft een goede ruimte en een goede voorbeentechniek. De hengst laat bij momenten zien aanleg te hebben om te sluiten. De galop is zeer krachtig, bergop, gedragen en goed van ruimte. Maddox Mart beweegt met ruim voldoende souplesse, een mooi silhouet en goede balans. Als dressuurpaard heeft Maddox Mart veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:

Maddox Mart kan de galop, afdruk en aanleg tot sluiten verbeteren in de dressuurpaardenfokkerij.

Merries dienen bij voorkeur niet neerwaarts gebouwd te zijn.

Moederrapportage:

Fanirma is een voldoende ontwikkelde merrie die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat, de romprichting is neerwaarts. Het hoofd is sprekend. De nek is ruim voldoende van lengte met een wat zware hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en kort van lengte. De schouder is ruim voldoende van lengte en wat steil van ligging. De rug is ruim voldoende van lengte en voldoende van bespiering. De lendenen zijn voldoende bespierd, ruim voldoende aangesloten, wel wat strak. De croupe is hellend van ligging, ruim voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De broekspier is voldoende van lengte. Het voorbeen is van voren gezien correct en van terzijde gezien correct. Het achterbeen is correct. De koten zijn ruim voldoende van lengte en wat steil gesteld. De hoeven zijn ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit met ruim voldoende verzenen. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit. De stap is ruim voldoende van ruimte en voldoende van souplesse. De draf is goed van ruimte met een ruim voldoende houding en een goed ondertredend/dragend achterbeen. Het voorbeen mag meer uit de schouder komen. De galop is ruim voldoende krachtig, voldoende van ruimte, ruim voldoende gedragen met voldoende houding.

Fanirma heeft in 2013 bij de IBOP proef de volgende resultaten behaald:

Stap 8 Draf 8 Galop 7 Souplesse 7,5 Houding en Balans 7,5 Rijdbaarheid en Bewerkbaarheid 7,5 Aanleg als dressuurpaard 7,5 Totaal 76 punten

In de nationale dressuursport is de merrie Fanirma, L2 geklasseerd.

Stokmaat: 1.64m / Kleur: donkerbruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (oktober 2020). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.