Ga naar hoofdinhoud

Maestro Gusto van de Laarse Heide

Maestro Gusto van de Laarse Heide (Comme il faut x Bustique)

5 Maestro Gusto vd Laarse Heide (Comme il Faut x Bella Donna vd Laarse Heide) Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201709663
GEBOORTEDATUM 27-5-2017
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 164 cm
KLEUR VOS
WFFS geen drager
GEREGISTREERDE(N) C. ZANDBERGEN (ZUNDERT)
Fokker(s)

C. ZANDBERGEN ZUNDERT

Verrichtingscijfers

Stap 6,00
Draf 6,00
Houding en balans 6,50
Galop (2x)8,00
Reflexen (2x)8,50
Techniek (2x)8,50
Vermogen 8,00
Rijdbaarheid 8,00
Instelling 8,50
Aanleg als springpaard 8,00
Totaal 82,50
Plaatsing-
Jaarverrichting 2020
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Maestro Gusto v/d Laarse Heide is een voldoende ontwikkelde, aansprekende hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. De hengst heeft een sprekend hoofd. De nek is voldoende van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is horizontaal aangezet, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien licht frans gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en voor iets week gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.

De voeten zijn voldoende ontwikkeld, voldoende van vorm en voldoende van kwaliteit. De verzenen zijn voldoende ontwikkeld.

Afstamming:

De populaire Cornet Obolensky-zoon Comme il Faut, zelf met Marcus Ehning zeer succesvol op het hoogste niveau in de sport en al een sterke vererver gebleken, is de vader van Maestro Gusto v/d Laarse Heide. Maestro Gusto v/d Laarse Heide komt uit de bekende Oberlina-stam en zijn moeder, Bella Donna vd Laarse Heide Z, springt zelf op 1.40m-niveau. Zij is een dochter van de hengst Bustique, die onder Michel Hendrix internationaal op 1.45m-niveau werd uitgebracht. Bella Donna’s moeder is het Grand Prix-springpaard Kwidanta keur prestatie sport-spr, waarmee Mathijs van Asten succesvol was, onder andere Nederlands kampioen bij de senioren. Zij heeft de stempelhengst Quidam de Revel als vader en bracht van Toulon al de bij het NRPS goedgekeurde hengst T-Kwitoulon v/d Laarse Heide en een 1.40m-m paard van Berlin. Vervolgens vinden we de merrie Ardanta ster preferent prestatie (v.G.Ramiro Z), uitgebracht op 1.30m-niveau, in de moederlijn. Zij is de moeder van diverse 1.30m- tot 1.40m-springpaarden en ze is de grootmoeder van de Grand Prix-paarden Luciano vd Laarse Heide (v.Silvio I) van Abdalmajeed Abu Shkewa en Yajamila (v.Lux Z) van Henrik von Eckermann. Ook is ze grootmoeder van internationale 1.40m- en 1.45m-springpaarden van Chin Chin en Carolus II. In de moederlijn vinden we verder Marco Polo, Farn en Balthazar.

Onderzoekrapport:

Maestro Gusto v/d Laarse Heide is een eerlijke, intelligente en sympathieke hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is beperkt van ruimte en voldoende krachtig. De draf is beperkt van ruimte en voldoende krachtig. In beweging heeft de hengst voldoende tot ruim voldoende houding en balans. De galop is lichtvoetig, heeft een goede ruimte en is iets op de voorhand. Maestro Gusto v/d Laarse Heide springt zeer goed met het lichaam naar boven met zeer goede reflexen. De hengst springt met een goede voorbeentechniek en ruim voldoende tot veel ruggebruik en goed tot zeer goed achterbeengebruik. Maestro Gusto v/d Laarse Heide lijkt heel voorzichtig, toont veel atletisch vermogen en heeft daarbij veel overzicht. Als springpaard heeft Maestro Gusto v/d Laarse Heide veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:
Maestro Gusto v/d Laarse Heide kan de instelling en de springkwaliteiten, met name de reflexen en de techniek, toevoegen.

Moederrapportage:

Bella Donna van de Laarse Heide is een ruim voldoende ontwikkelde aansprekende merrie die goed in het rechthoeksmodel staat.

Het hoofd is sprekend met een mooi oog.

De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.

De hals is goed van vorm, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering.

De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.

De schouder is goed van lengte en goed van ligging.

De rug is goed van lengte en goed van bespiering.

De lendenen zijn sterk bespierd en goed aangesloten.

De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed van bespiering.

De broekspier is goed van lengte.

Het voorbeen is van voren gezien correct gesteld en van terzijde gezien correct gesteld.

Het achterbeen is steil.

De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.

De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met goede verzenen.

Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.

De stap is ruim voldoende van ruimte en goed van souplesse.

De draf is ruim voldoende van ruimte, lichtvoetig  met een  goede balans.

De galop is ruim voldoende krachtig, goed van ruimte, lichtvoetig met een goede balans.

Stokmaat: 1.68m / Kleur: vos

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (november 2020). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.