Ga naar hoofdinhoud

Manchester Red Wine

Manchester Red Wine (Aganix du Seigneur x Clearway)

3 Manchester (Aganix du Seigneur x Delight W) Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER DE418180121917
GEBOORTEDATUM 12-3-2017
FOKRICHTINGSpringpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 170 cm
KLEUR BRUIN
WFFS geen drager
GEREGISTREERDE(N) STAL BRINKMAN (TWELLO), B. BLAAUWGEERS (Geesteren)
Fokker(s)

T. SIERGIEJ CEDYNIA

Verrichtingscijfers

Stap 7,00
Draf 7,00
Houding en balans 7,00
Galop (2x)8,00
Reflexen (2x)8,00
Techniek (2x)8,50
Vermogen 8,50
Rijdbaarheid 8,00
Instelling 8,00
Aanleg als springpaard 8,00
Totaal 81,50
Plaatsing-
Jaarverrichting 2020
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Manchester Red Wine is een goed ontwikkelde hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat met een iets neerwaartse romprichting. De hengst heeft een aansprekend hoofd. De nek is ruim voldoende van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is horizontaal aangezet, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schouder is goed van lengte en goed van ligging.

De schoft is voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van lengte. De rug is goed van lengte en iets week. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, voldoende van lengte en voldoende van bespiering. De broekspier is voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en iets steil gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn ruim voldoende ontwikkeld, goed van vorm en voldoende van kwaliteit. De verzenen zijn correct.

Afstamming:

De vader van Manchester Red Wine is de populaire Aganix du Seigneur, op zijn beurt weer een zoon van de Grand Prix-hengst Ogano Sitte. Aganix du Seigneur was met Jos Lansink succesvol tot op 1.55m-niveau, tot een blessure zijn sportcarrière voortijdig beëindigde.

De merrie Delight W is een dochter van de Capitol I-zoon Clearway, die onder andere de vader is van de Grand Prix-paarden Clarimo (Rolf-Göran Bengtsson) en Glock’s Cognac Champblanc (Gerco Schröder) en zelf Grand Prix sprong. Delight bracht van Berlin een 1.30m-paard en haar moeder Rockella-S elite sport-spr kennen we als het Grand Prix-springpaard van Manuel Fernandez Saro (Bra). Zij bracht van Harley VDL eveneens een 1.30m-paard. Daarachter vinden we de Carolus I-dochter May-Flower keur preferent prestatie, die tijdens haar EPTM hoge cijfers kreeg voor de springonderdelen en de moeder is van het Grand Prix-springpaard Vrieda O. (v.Hold Up Premier) va Samuel de Pauw (Bel). Ook bracht ze 1.40m- en 1.30m-paarden van Goodtimes en Harley VDL en is ze de (over)grootmoeder van diverse internationale 1.35m- en 1.40m-springpaarden.

Onderzoekrapport:

Manchester Red Wine is een eerlijke, laconieke en sympathieke hengst met ruim voldoende tot goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is ruim voldoende van ruimte. In beweging heeft de hengst een ruim voldoende tot goede houding en balans. De galop is lichtvoetig, heeft een goede ruimte, changeert makkelijk en is iets op de voorhand. Manchester Red Wine springt goed met het lichaam naar boven met goede reflexen. De hengst springt met een goede voorbeentechniek en ruim voldoende tot veel ruggebruik. Manchester Red Wine lijkt voorzichtig en toont veel atletisch vermogen. Als springpaard heeft Manchester Red Wine veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Manchester Red Wine kan het model verbeteren en de springkwaliteiten, met name lichaamsgebruik en atletisch vermogen, toevoegen.

Moederrapportage:

Delight W is een ruim voldoende ontwikkelde, aansprekende merrie die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat.

Het hoofd is sprekend.

De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.

De hals is goed van vorm, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering.

De schoft is goed ontwikkeld en ruim voldoende van lengte.

De schouder is goed van lengte en iets steil van ligging.

De rug is goed van lengte en iets arm van bespiering.

De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en ruim voldoende aangesloten.

De croupe is goed van ligging, voldoende van lengte en goed van bespiering.

De broekspier is goed van lengte.

Het voorbeen is van voren gezien linksvoor toontredend en van terzijde gezien correct gesteld.

Het achterbeen is steil.

De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.

De hoeven zijn voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit met iets lage verzenen.

Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.

De stap is zuiver en voldoende van ruimte.

De draf is ruim voldoende van ruimte met een goede balans.

De galop is ruim voldoende krachtig, ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende gedragen.

Stokmaat: ca. 1.67m / Kleur: schimmel

Delight W staat in Polen. In verband met COVID-19 was het niet mogelijk de merrie te bekijken. Het rapport is gemaakt op basis van foto’s en video’s.

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (november 2020). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.