Ga naar hoofdinhoud

Mandienio WL

Mandienio WL (Glamourdale x Parcival)

32 Mandienio WL (Glamourdale x Parcival) – Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201701156
GEBOORTEDATUM 11-4-2017
FOKRICHTING Gelders paard
REGISTER STB
VERW.SCHAP GP2,8% (LAAG-GEM)
STOKMAAT 167 cm
KLEUR BRUIN
WFFS geen drager
GEREGISTREERDE(N) K. PESTMAN & J.J. PESTMAN (WINSUM GN)
Fokker(s)
K. PESTMAN & J.J. PESTMAN, WINSUM GN

Verrichtingscijfers


Stap 8,00
Draf 8,00
Galop 8,00
Houding 7,50
Aanleg als Dressuurpaard 8,00
Techniek 7,50
Voorzichtigheid 8,50
Instelling 7,50
Geschiktheid als Springpaard 7,50
Plaatsing-
Jaarverrichting 2020
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Mandienio WL is een goed ontwikkelde hengst die langergelijnd zou moeten zijn met een ruim voldoende Gelderse opdruk. Het hoofd is voldoende sprekend. De nek is goed van lengte met een iets zware hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm en voldoende van lengte en goed van bespiering, maar komt wat diep uit de borst. De schouder is goed van ligging en ruim voldoende van lengte. De schoft is voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van lengte. De rug zou meer lengte moeten hebben en is goed bespierd. De lendenen zijn goed aangesloten en strak. De croupe is licht hellend, voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De broekspier is voldoende van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is iets steil gesteld. De koten zijn zowel voor als achter voldoende van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm met correct ontwikkelde verzenen.

Afstamming:

De hengst Glamourdale staat te boek als de vader van Mandienio WL. Glamourdale was als zevenjarige wereldkampioen op het WK Jonge Dressuurpaarden en komt inmiddels uit in de Zware Tour met Charlotte Fry.

Mandienio WL’s moeder Widieni is keur en behaalde dankzij haar prestaties in de sport op Z1-niveau ook het sportpredicaat. Zij behaalde tevens hoge cijfers tijdens de IBOP. Haar vader is de keurhengst Parcival, die in de Lichte Tour uitkwam. Van Desperado bracht ze een dochter die geklasseerd is in het M1-dressuur. Daarna vinden we de keur sportmerrie Ridieni (v.Laurentz), die Z2 is geklasseerd. Zij bracht van Zethar een M1-dressuurpaard. Vervolgens zien we Ladona (v.Hendo) in de moederlijn, die we kennen als de grootmoeder van de in 2018 goedgekeurde Gelderse hengst Kardieno (v.Dante Weltino). Ook is ze de grootmoeder van het Inter-I-paard Diede Dieni (v.Spielberg), een Z2-paard van Flemmingh en een 1.45m-springpaard van Eldorado van de Zeshoek. Rechtstreeks bracht Ladona van Parcival een dochter die zowel Z2-dressuur liep als Z heeft gesprongen.

Onderzoekrapport:

Mandienio WL is een eerlijke, wat dominante hengst die goed te rijden is met een ruim voldoende instelling en veel looplust. De hengst heeft ruim voldoende bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, actief en goed van ruimte en souplesse. De draf heeft een goede afdruk en is goed van ruimte waarbij het achterbeen goed ondertreedt en goed tot dragen komt. De galop is actief, krachtig, gedragen en goed van ruimte. In beweging heeft Mandienio WL een goede houding. Mandienio WL is eerlijk met het springen, toont ook hierbij een goede werklust, veel afdruk en een goede techniek. De hengst lijkt voorzichtig en toont voor het springen ruim voldoende tot veel aanleg te hebben.

In het terrein heeft Mandienio WL veel looplust, is geconcentreerd op de ruiter en braaf in vreemde situaties. Mandienio WL geeft zijn ruiter zowel in de binnenpiste als op het buitenterrein een goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

De hengst is gedurende het onderzoek een keer fysiotherapeutisch behandeld vanwege lichte stijfheid in hals en bekken. Dit heeft een positief effect gehad.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:.

Mandienio WL kan de bewegingen en springtechniek verbeteren binnen de Gelderse fokkerij. Merries dienen bij voorkeur formaat te hebben en langgelijnd te zijn.

Moederrapportage:
Widieni is een goed ontwikkelde Gelderse merrie die zeer goed in het rechthoeksmodel staat.

Het hoofd is een fractie lang met een voldoende sprekend oog.

De nek is goed van lengte met een iets zware hoofd-halsverbinding.

De hals is goed van vorm, ruim voldoende van lengte en zeer goed van bespiering.

De schoft is goed ontwikkeld en is goed van lengte.

De schouder is goed van lengte en goed van ligging.

De rug is goed van lengte en goed van bespiering.

De lendenen zijn strak en goed aangesloten.

De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed van bespiering.

De broekspier is goed van lengte.

Het voorbeen is van voren gezien licht toontredend en van terzijde gezien iets onderstandig.

Het achterbeen is sabelbenig.

De koten zijn kort en steil gesteld.

De hoeven zijn smal, goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met zeer hoge verzenen.

Het fundament is goed ontwikkeld en voos.

De stap is actief, ruim voldoende van ruimte met ruim voldoende souplesse.

De draf is goed van ruimte en wordt getoond met een goede houding en een goed ondertredend achterbeen. Het voorbeen wordt goed vanuit de schouder weggezet met een lichte heffing vanuit de voorknie.

De galop is krachtig en gedragen maar zou meer ruimte en souplesse moeten hebben.

In de basissport is de merrie Widieni dressuur klasse Z1 geklasseerd.

Stokmaat: 1.69m / Kleur: vos

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (november 2020). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.