Ga naar hoofdinhoud

McAllister VDL

Cat.nr. 165 – Monsieur VDL (Inaico VDL x Emilion). Foto: Jacquelien van Tartwijk

McAllister VDL (Inaico VDL x Emilion)

LEVENSNUMMER 528003201704586
GEBOORTEDATUM 23-5-2017
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 1.73 m
KLEUR VOS
WFFS geen drager
Fokker
VDL STUD

Verrichtingscijfers


Stap 7,00
Draf 7,00
Houding en balans 8,00
Galop (2x) 8,00
Reflexen (2x) 8,50
Techniek (2x) 8,50
Vermogen 8,50
Rijdbaarheid 9,00
Instelling 8,50
Aanleg als springpaard 8,50
Totaal 84,50
Plaatsing-
Jaarverrichting 2021
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
McAllister VDL is een royaal ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is voldoende van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed van lengte en goed van bespierd. De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
Premiehengst McAllister VDL komt uit de eerste jaargang van Inaico VDL en is daarmee ook zijn eerste goedgekeurde zoon. Inaico VDL werd al kampioen van de hengstencompetitie in de klasse Z en wordt internationaal uitgebracht in de sport op 1.35m-niveau onder Jur Vrieling. McAllister VDL heeft de merrie Zoklahoma VDL als moeder, zij is een preferente prestatie voorlopig keurmerrie van de preferente hengst Emilion. Zoklahoma heeft in combinatie met Baloubet Du Rouet het internationaal 1.50m-paard Doklahoma VDL gebracht, alsmede het 1.40m-paard Foklahoma VDL (v.Nabab De Reve), Ironmaster VDL (v.Arezzo VDL) die internationaal 1.35m-niveau is uitgebracht en een 1.30m-paard van Jus De Pomme. Grootmoeder Oklahoma (v.Contender), in Holstein geboren uit stam 104A, voert de predicaten elite preferente prestatie en dient als moeder van het 1.50m-springpaard Floyo VDL (v.Baltic VDL) en twee internationale 1.45m-paarden van For Pleasure en Hold Up Premier. Deze For Pleasure-zoon For Fashion is tevens bij het Holstein gekeurd. Oklahoma dient eveneens als grootmoeder van een groot aantal internationale springpaarden, waaronder Yalambi’s Carmen (v.Hattrick) die op 1.60m-niveau heeft gesprongen. De moederlijn van McAllister VDL vervolgt met de Holsteinse-hengst Landgraf I en bracht naast vele sportpaarden ook de KWPN-hengst Dakota VDL (v.Casall) en de BWP-gekeurde Cicero Van De Helle (v.Contender).

Onderzoekrapport:
McAllister VDL is een betrouwbare en comfortabel te rijden hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende krachtig. In beweging heeft de hengst een goede houding en balans. De galop is actief met een goede ruimte en lichtvoetig, een goede balans waarbij de hengst goed changeert. McAllister VDL springt zeer goed met het lichaam naar boven met zeer goede reflexen en veel tot zeer veel lichaamsgebruik. McAllister VDL springt met een zeer goede beentechniek. McAllister lijkt heel voorzichtig en toont veel tot zeer veel atletisch vermogen en overzicht. Als springpaard heeft McAllister veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
McAllister VDL kan de springkwaliteiten en met name atletisch vermogen, rijdbaarheid en instelling toevoegen aan de springpaarden fokkerij.

Moederrapportage:
Zoklahoma VDL is een aansprekende, goed ontwikkelde merrie die goed in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.
De schouder is goed van lengte en goed van ligging.
De rug is goed van lengte en ruim voldoende van bespiering.
De lendenen zijn goed bespierd en ruim voldoende aangesloten.
De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien correct en van terzijde gezien correct.
Het achterbeen is een fractie steil gesteld.
De koten zijn goed van lengte en iets week gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met goede verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap is goed van ruimte en goed van souplesse.
De draf is goed van ruimte met een goede houding en een goed ondertredend achterbeen.
De galop is krachtig, goed van ruimte, goed gedragen met een goede houding.

Stokmaat: 1.70m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (mei 2021). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.