Ga naar hoofdinhoud

Mees van de Watermolen

Mees van de Watermolen (Vannan x Carambole)

19 Mees vd Watermolen (Vannan x Carambole) Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Verrichtingscijfers

Stap 7,00
Draf 7,00
Houding en balans 7,50
Galop (2x)8,50
Reflexen (2x)9,00
Techniek (2x)8,50
Vermogen 9,00
Rijdbaarheid 8,50
Instelling 8,50
Aanleg als springpaard 9,00
Totaal 87,00
Plaatsing-
Jaarverrichting 2020
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Mees vd Watermolen is een goed ontwikkelde hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is voldoende sprekend. De nek is voldoende van lengte met een iets zware hoofd-halsverbinding. De hals is iets horizontaal gevormd van vorm, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van lengte. De rug is goed van lengte en voldoende bespierd. De lendenen zijn voldoende bespierd en voldoende aangesloten. De croupe is goed van ligging, voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren correct gesteld. Het achterbeen is steil gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en voldoende van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:

De Diamant de Semilly-zoon Vannan is op internationaal Grand Prix-niveau actief onder de Franse Jeanne Sadran en hij is de vader van Mees vd Watermolen.

Zijn moeder Holinda ster is een dochter van Carambole, die met Willem Greve in 2013 individueel en met het Nederlandse team vierde werd tijdens de Nations Cup Finale in Barcelona. In datzelfde jaar was het duo zesde tijdens het EK in Herning en diverse keren werden zij hooggeplaatst bij Grote Prijzen. Mees’ grootmoeder Donetta M ster sprong naar hoge cijfers tijdens de stamboekopname, wat haar als driejarige een uitnodiging voor de NMK opleverde. Haar vader Guidam sprong niet alleen op Grand Prix-niveau, maar verdiende ook het preferentschap voor zijn nalatenschap in de fokkerij. Vervolgens vinden we de merrie Violetta, een dochter van de eveneens preferente Indoctro. Zij bracht het internationale 1.40m-springpaard Casanova (v.Unesco). De vierde moeder Olinda elite sport-spr (v.Voltaire) behaalde tijdens de IBOP hoge cijfers op de springonderdelen en sprong Grand Prix in Amerika met Todd Minikus.

Onderzoekrapport:

Mees v/d Watermolen een eerlijke, betrouwbare, fijn te rijden hengst met een goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is voldoende van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig, gedragen en ruim voldoende van ruimte. In beweging heeft de hengst een goede houding en een goede balans. De galop is lichtvoetig, actief met een goede ruimte en zeer veel balans. Mees v/d Watermolen springt met veel overzicht, zeer goed met het lichaam naar boven met zeer goede reflexen, zeer veel lichaamsgebruik en een goede voorbeentechniek waarbij de sprong achter zeer goed wordt afgemaakt. Mees v/d Watermolen lijkt voorzichtig en toont zeer veel atletisch vermogen. Als springpaard heeft Mees v/d Watermolen zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:
Mees v/d Watermolen kan de springkwaliteiten toevoegen en de galoppade verbeteren in de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

Holinda is een voldoende ontwikkelde, aansprekende merrie die goed in het rechthoeksmodel staat met een neerwaartse romprichting.

Het hoofd is sprekend met een mooi groot oog.

De nek is voldoende van lengte met een iets zware hoofd-halsverbinding.

De hals is horizontaal aangezet, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering.

De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.

De schouder is goed van lengte en goed van ligging.

De rug is goed van lengte en iets arm van bespiering.

De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten.

De croupe is ruim voldoende van ligging, voldoende van lengte en goed van bespiering.

De broekspier is goed van lengte.

Het voorbeen is van voren gezien correct gesteld en van terzijde gezien correct gesteld.

Het achterbeen is correct gesteld.

De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.

De hoeven zijn voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit met goede verzenen.

Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.

De stap is goed van ruimte en actief.

De draf is ruim voldoende van ruimte, lichtvoetig  met een goede balans.

De galop is krachtig, voldoende van ruimte, goed gedragen en lichtvoetig.

Stokmaat: 1.63m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (november 2020). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.